Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I24v56a17n 73V84e72s93e12l45ý

21. 8. 2020 12:25

Ze strany Ministra zdravonictví a jeho epidemiologů je to silně nadsazený alibismus možná ze strachu o teplá místečka. Za strany Babiše je to křišťálový populismus (tentokrát z mé strany omluvitelný), ale co jiného mu zbývalo když to Vojtěch přepískl do absurdity ikdyž roušku ve vlastním voze kde jedu sám z jara nepřekonal.

V článku jsem ale postřehl z mého pohledu jednu nepřesnost co se při diskusích o rouškách často objevuje, cituji: "Počty nakažených s končícím létem mírně progredují, ale hlavně proto, že my lidé nejsme tak důslední v ochraně a prevenci jako na jaře" - ochrana a prevence na jaře byla mimo roušek masivně podpořena oním "vypnutím ekonomiky" do kterého spadalo i uzavření všech míst kde se lidé potkávají. Vždyť lidé mohli pouze do práce pokud ta jejich neumožňuje home office a nakoupit si jídlo. Proto si myslím, že dnes to není proto, že bychom byli méně důslední. My jen v podstatě chceme víc než jen kolotoč práce - nákup potravin - sedět doma max. s procházkou někde venku.

1 0
možnosti
Foto

Zápolí-li epidemiologie s politikou, jinak to ani dopadnout nemůže

0 0
možnosti

Stejně jako většina států - na základě nedostatečných znalostí - předpokládá, že populace se nemůže promořit, nejvyšší světová medicínská autorita Karolinska Institutet ve Stockholmu se domnívá, že se promořuje. https://www.dzurnal.cz/index.php/2020/08/11/politicky-stastne-metody-vyzkumu-a-dalsi-nove-terminy-v-dobe-koronaviru-19/ . Kdyby místo vymýšlení roušek stát koordinoval systematický výzkum v oblasti protilátkové, buněčné a sližniční imunity od všech odebraných pacientů, už by dávno věděl, jak to s Covidem je.

Nikoliv, pane doktore, není to na základě faktů. Ta nejsou schopni ani správně sebrat, natožpak aby byla relevantní. Je to kombinace mezinárodněpolitického tlaku a vnitropolitické paniky. Pak není divu, že lítají ode zdi ke zdi.

0 0
možnosti

Dobře napsáno. Ostatně soudím, že takhle to vidí většina lidí. Ovšem pravda je i v tom, že právě tenhle způsob rozhodování zrovna nepřispívá k důvěře lidí k zaváděným opatřením.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik