Reportáž ze zatýkání nebezpečného zločince Romana Smetany

Náš štáb jako jediný má k dispozici přesný záznam toho, jak Policie ČR dopadla nebezpečného zločince Romana Smetanu. Bylo to na sobotní demonstraci v Praze. Policie samozřejmě pečlivě monitorovala celé náměstí už od rána. „Demonstrace bývají semeniště zločineckých band, prodává se tam pervitin, konzumuje doma pálený (a tudíž nezdaněný) alkohol,“ sdělil nám policení důstojník Izidor Polák. Zároveň dodal, že policisté v terénu mají přesné informace o hledaných osobách a o osobách podezřelých z přechovávání návykových a psychotropních látek a mají i fotografie.

Za těchto extrémních opatření probíhala demonstrace celkem klidně. Ve 13.10 se k jedné z hlídek dostavil muž, který o sobě prohlásil, že je celostátně hledaný. Policisté prošli všechny fotografie hledaných osob a pohrozili dotyčnému muži, že provokace je nedaleko od potenciálního trestného činu útoku na veřejného činitele. Muž se přesto nenechal odbýt a znovu tvrdil, že je hledaným mužem, že se jmenuje Roman Smetana.

„Máme tu provokatéra“, hlásí jeden z policistů do vysílačky. „Potřebujeme posily“. Druhý muž mu z vysílčky odpovídá: „Kolik mužů potřebujete?“. „Alespoň 4, vypadá to, že provokatér má zadání zesměšnit policejní hlídky“.

Za chvilku dorazila posila. „Tak co se tu děje?“, ptá se hned po příchodu kapitán policie.

„Jsem Roman Smetana a jsem celostátně hledaný. Pokud by Vám to nevadilo, chci se nechat zatknout!“, řekl muž, kterého hlídka označila za provokatéra.

„Pokud byste byl hledaný, museli bychom to vědět“, řekl kapitán. „Nejste podobný nikomu, po kom pátráme!“, dodal.

„Ale já skutečně jsem Roman Smetana!“, řekl provokatér.

„Vážený pane, já znám asi deset Romanů Smetanů, ale nikdo není tak ubohej, aby se chtěl nechat bezdůvodně zatknout s takovouhle báchorkou,“ řekl kapitán. „Vzali jste mu otisky prstů?“, zajímal se u kolegů. Ti odvětili, že to není zatím třeba, když jde o provokaci. Kapitán jim dal za pravdu. „Jak prokážete, že jste hledaný, občane?,“ zeptal se kapitán.

„Můžu vám ukázat občanku,“ řekl muž.

„Á, to známe. Vy dva, prokažte se - občanský průkaz, občanský průkaz, Vy jste bratři??? , hehehehehe,“ všichni přítomní policisté se dali do smíchu, kapitán udělal vtip.

„A vy máte jako v občance napsáno, že jste hledaný?,“ informoval se dále kapitán.

„Ne, to tam není,“ řekl muž.

„Táák, a teď jsem Vás dostal, občane. Budeme tu zkoumat Váš občanský průkaz, kdo ví, jestli není padělaný, a nakonec se tam stejně nedočteme, jestli jste hledaný. A ztráta času, když chvilku počkáme, deset minut,“ řekl pobaveně kapitán. „To by se Vám tak líbilo, kdo ví, kolik Vašich kamarádů si to tu nahrává, ještě budeme někde v ňákym tom pořadu,“ řekl kapitán.

"Takže Vy mě nezatknete?,“ zeptal se překvapeně muž.

„V žádném případě, naopak!“ řekl kapitán. „My Vás nejem nezatkneme, ale my Vám dáme ještě pár výchovných VUMLem!“ dodal kapitán a začal tasit vulkanizovanou zbraň.

„Pane kapitáne, a co když je skutečně hledanej?,“ zeptal e jeden z policistů. „Nebylo by jistější ho zabásnout, je u toho televize...?“

„Pánové, vy jste od televize? Legitimujte se, prosím!“ požádal nás kapitán.

„Ale my jsme štáb televize Nova..“

„To známe, jeden je celostátně hledanej, další jsou štáb z Novy – abyste věděli, já jsem svatá Anežka..  Mazejte odsud, budu dělat, že jsem Vás to neviděl. To by televize byla ráda, kdyby viděla, co dělate v pracovní době – flákat se na demonstrací a chlastat, na to vás užije!“.  „A Vás, vážený občane, předvedeme na služebnu za porušování veřejného pořádku. Půjdete na noc do díry a von Vás ten humor přejde!“. „Chopte se ho!“

 

PS: článek je fikcí, ale kdo ví, jestli se to takto skutečně nestalo :)

Autor: Marek Volf | pondělí 23.4.2012 17:39 | karma článku: 21,36 | přečteno: 1386x