Návrh: Parlamentní protikorupční cestovka

Všichni víme, že být poslancem nebo senátorem je super příležitost poznat cizí kraje a užít si luxusu na cestách hrazených z eráru. Cílem je údajně podpora vztahů s jinými národy, případně podpora obchodní spolupráce. Parlament na to má hezký budget. Vštšina cest je ale zcela zbytečných a je to spíše taková další dovolená, kde má poslanec vše hrazeno a nikdo po něm nic nechce. Navíc má diplomatické výhody, a tak podobně. 

Současně neustále slyšíme pláč našich politiků, že s korupcí se nedá nic moc dělat.

A jak to dělají jinde? To nikoho nezajímá?

Protože korupce je aktuálně bezkonkrenčně vnímána jako největší problém naší politiky a protože zejména parlament je klíčový pro boj s ní, navrhuji, aby od teď byly všechny prostředky z cestovního budgetu parlamentu přesměrovány na cesty do zemí, kde umějí s korupcí bojovat.

Poslanec nebo senátor pak bude muset odevzdat elaborát o tom, jak ve které zemi bojují s korupcí a co bychom mohli zavést u nás. Dále popíše, jak on sám se zasadí o to, aby se tyto nápady realizovaly. Jinak mu nebudou prostředky z parlamentího budgetu uvolněny a on si bude cestovní výdaje platit sám a bude na tuto cestu čerpat vlastní dovolenou. Upozorňuji, že pro tento elaborát z vykonané cesty budou platit jasná pravidla, aby si je pánové jako Marek Benda a další nevyložili volně (jako pravidla svých diplomových a dizertačních prací).

Garantuji vám, že po této úpravě bychom ušetřili celý cestovní budget parlamentu a můžeme ho s klidem využít jinde a lépe.   

Autor: Marek Volf | pondělí 11.6.2012 6:49 | karma článku: 13,22 | přečteno: 549x