Zeman si dal po čuni

S teroristy se nejedná! Slyšel jsem tuhle větu říct Miloše Zemana snad desetkrát. Jenže Fajád mává Hradu z letadla a čacký Švejk, který má svůj kalašnikov vždy připraven, se zmohl jenom na mlčení...

Tedy takhle. Prezident je povídálek, to se ví. Vyjadřuje se v podstatě k čemukoliv. A vida - tato země vymění svoje občany za hledané dodavatele zbraní pro teroristy, ale Hrad z ničeho nic zachová mlčení. Objemný prezident, který obvykle řinčí zbraněmi a navrhuje vyhladit teroristy do pátého kolene, neřekl tentokrát ani slovo.

Dokonce i jeho mluvčí, který se vyjadřuje kdykoliv a k čemukoliv, se vyhnul odpovědi na prostou otázku: Copak si pan prezident o té výměně myslí? Je pro nebo proti?

Proč? Protože jedna věc je dělat frajera, když to nic nestojí, když je klid a voliči chtějí slyšet bojové pokřiky. To se to lehce říká, že s teroristy se nevyjednává, že je třeba je zabíjet a zabíjet a zabíjet. Jenže když se s nimi dělají výměnné obchody, tak je najednou lepší mlčet. Že by opravdu prezident riskoval ztrátu nějakého toho voliče, kdybychom už česká rukojmí nikdy neviděli?

Bohužel tenhle případ znovu ukazuje, co je Miloš Zeman zač.

Že to je povídálek, který když o nic nejde, ryje do všech, kritizuje cizí práci, pozuráží každého, koho si vybere a dělá se zásadovým nade všechny. Ale když by snad měl dodržet něco, co před pěti minutami vykřikoval do světa a kdyby kvůli tomu měl něco riskovat, tak to si raději nafackuje a počůrá vlastní občanku.

Tato země vyměnila teroristy nebo spíše pomahače teroristů za své unesené občany. Je kolem toho spousta divných věcí, ale rozhodli to politici, které kvůli tomu volíme a dáváme jim důvěru. Jde o jejich odpovědnost. Ale nemělo by nám uniknout, že jeden z nich, který se tváří jako autorita, od téhle věci zbaběle utekl.

Takže až zase uslyšíme z Hradu, že s teroristy se nevyjednává, měli bychom si vzpomenout, co je Miloš Zeman zač.

Autor: Tomáš Marek | pátek 5.2.2016 11:24 | karma článku: 25,52 | přečteno: 1111x
  • Další články autora

Tomáš Marek

Agroterorismus

7.3.2024 v 17:03 | Karma: 37,93

Tomáš Marek

Paní Alenko, vraťte se na finance!

22.9.2023 v 10:45 | Karma: 35,37

Tomáš Marek

Zmrzneme, nebo umřou hlady?

9.9.2022 v 12:40 | Karma: 18,21