Ti si z nás dělají prču!

Takže Blanka se zase odkládá. Natekla tam voda. Přívalový déšť je pořádná svině, když za pár minut dokáže vyřídit stavbu za cirka čtyřicet miliard. Jestli oni soudruzi z Metrostavu někde neudělali chybu...

Tvrdím, že několik desítek minut lijáku nemůže zničit (vyřadit z provozu) tunel. Pokud není blbě naprojektovaný, blbě postavený, blbě zajištěný, tedy pokud někdo neodvedl mizernou práci. A jaké to bude mít důsledky? Tedy kromě toho, že Pražané si připlatí další stovky milionů korun k těm skoro čtyřiceti miliardám, které nacpali do chřtánu Metrostavu a spol.?

Takže příští zakázku od hlavního města dostane zase firma, která ten tunel staví dvojnásobou dobu, za cenu o nějakých 30 procent vyšší a zjevně v kvalitě, která neodolá dešti? Dobře, extrémnímu dešti, ale pořád jenom dešti. V normální zemi by si Metrostav, projektanti, dodavatelé a celý ten spolek už ani neškrtli - přinejmenším u zakázek za peníze Pražanů.

A ještě lepší je ona neuvěřitelná žena Aleksandra Udženija z již téměř zapomenuté politické strany ODS. Tato elegantní politička působí od roku 2006 jako radní celkem bohaté Prahy 2, která má dodnes zřejmě nejmizernější chodníky ve městě (i když na Praze 3 jsou možná ještě horší) a nejvíc výkalů na metr čtverečný (znovu v těsném boji se Žižkovem). Pár let byla i v radě hlavního města. Její partaj celou tuto vtipnou šarádu s Blankou odstartovala a konec konců po většinu času také kočírovala. I ona osobně u toho roky byla. A nyní nám říká, že mizérie s tunelem je chybou nynějšího vedení města? To už není politika, to je do nebe řvoucí drzost.

Možná mají nynější šéfové hlavního města máslo na hlavě. To bych určitě nevylučoval. Nevím. Ale problémy Blanky vznikly v době ODS, bobtnaly v době ODS, Když v roce 2006 podepisoval primátor Pavel Bém smlouvu, dohotovení díly bylo určeno na rok 2011. Nějak se nám to protáhlo.... A ty mokré kabely za stovky milionů, to už je jenom třešnička na dortu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Marek | čtvrtek 26.2.2015 12:49 | karma článku: 25,74 | přečteno: 1019x
  • Další články autora

Tomáš Marek

Agroterorismus

7.3.2024 v 17:03 | Karma: 37,93

Tomáš Marek

Paní Alenko, vraťte se na finance!

22.9.2023 v 10:45 | Karma: 35,37

Tomáš Marek

Zmrzneme, nebo umřou hlady?

9.9.2022 v 12:40 | Karma: 18,21