Podivuhodný objev náměstka Stropnického

Tajná těžba štěrkopísků maskovaná jako golfové hřiště zní neuvěřitelně. Je neuvěřitelná. A přesto náměstku pražské primátorky Matěji Stropnickému stačilo vzít kolo, nasednout a už jeden takový „černý“ lom měl.

Prokázal, že nikoli nadarmo je „strašným lesů pánem“ a jeho ostřížímu zraku a jemnému čichu neunikly podezřelé nákladní vozy, které z golfového hřiště u Lipenců (či u Zbraslavi – jak se to vezme) pořád něco odvážely. A už máme na portálu města napínavou téměř reportáž, jak bystrý náměstek zasahuje proti hnusným těžařům.

Protože malinko z doslechu a malinko z reálií tamní golfové hřiště znám, každopádně mohu potvrdit, že existuje a hraje se na něm golf. Co se maskované těžby týká, mám velmi silný pocit, že o ní místní vědí velmi dobře, ne-li, že skuhrají a štve je, protože je spojená opravdu s těžko přehlédnutelnou dopravou výsledku. Nicméně když se lipenské (zbraslavské) hřiště stavělo, tak následná těžba na jeho okraji (například směrem ke Kazínu) byla součástí projektu (nikoliv ve smyslu technické dokumentace, ale ve smyslu celkové koncepce). Ostatně těžbu zde celkem s nadšením vidí i Povodí Vltavy – čím nižší je zde terén, tím lépe prostředí slouží jako zátopová oblast odlehčující v případě krize celému dalšímu toku.

Já samozřejmě – nemaje již mladický elán pana náměstka, již vůbec ne jeho orlí zrak a ostrý čich – nemám tušení, kdo a kde vlastně přesně těží. Vůbec nevylučuji, že někdo někde těží „načerno“, to se občas stává, i když určitě ne v takovém rozsahu, aby „co několik minut odjížděl těžký nákladní vůz“. A už vůbec ne dlouhodobě. Ale i to se asi může stát. Naprosto si ale neumím představit, jak se těžba „maskuje“ jako golfové hřiště.

Leda snad, že by opravdu v oblasti probíhala stavba golfového hřiště – kdysi byla naplánovaná v prostoru za nynějším hřištěm směrem dál proti proudu. Ano, stavba golfového hřiště znamená přetvoření krajiny. Mimo jiné těžbu. A to těžbu masivní. Že by to bylo takto, pane náměstku?

P.S. Mimochodem. Pan náměstek Stropnický jako správný rebel, člověk vysoce kreativní a umělecky založený dosti často dříve koná, nežli myslí. Tak se také přidal svým podpisem k hanebné a sprosté kampani organizované palestinskými teroristy a blázny typu Naoma Chomského proti Dnům Jeruzaléma v Praze.

Autor: Tomáš Marek | pátek 5.6.2015 16:37 | karma článku: 19,00 | přečteno: 1173x
  • Další články autora

Tomáš Marek

Agroterorismus

7.3.2024 v 17:03 | Karma: 37,93

Tomáš Marek

Paní Alenko, vraťte se na finance!

22.9.2023 v 10:45 | Karma: 35,37

Tomáš Marek

Zmrzneme, nebo umřou hlady?

9.9.2022 v 12:40 | Karma: 18,21