Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FR

F17i15l76i78p 34R19u33l37f

24. 3. 2015 14:29

Předem se omlouvám za to, že jako hromosvod použiji tento váš článek, ale protože je na blogu, je to celkem logický cíl. V prvé řadě, respektuji vás jako člověka a respektuji vaše názory a chválím (ne že by na tom snad záleželo) vaši snahu o lepšího člověka. Vždy si jednou za čas poslechnu rady představitelů různých církví, něco přečtu, zda je v jejich učení něco, co by se mne dotklo. Zatím ne. A váš článek mne i lehce urazil. Vaše otázka proč se bohatým rozpadají vztahy, proč nejsou šťastní? A chudí snad ano? Chudí se nerozvádí? Nemají nemanželské děti, netrpí snad jejich děti nedostatkem? To co jste dnes kázal, je typickým příkladem církve, která žádá poslušné, odevzdané ovce. Nevěřím, že pokud někdy Ježíš byl, že by žádal toto. Člověk má povinnost dělat svět lepším místem, to ano, ale ne skrze odevzdání se do vůle někoho jiného. To že budete slepě následovat učení jakéhokoliv náboženství z vás nedělá lepšího člověka. To můžete jen vy sám. Lepším člověkem se stanete, když něco v životě dokážete, když najdete způsob jak využít svůj potenciál, třeba i zbohatnout a skrze tento úspěch pomůžete najít cestu i ostatním. Cesta za úspěchem je daleko složitější, vyžaduje disciplínu, nápad, rozum a vlastní vůli. Podle mne je lepší mít tisíc bohatých, kteří dávají než tisích chudých, kteří s nataženou rukou čekají. Církev se bojí silné vůle, církev se bojí lidí s vlastním názorem, církev se bojí úspěšných a vždy to tak bylo. Království nebeské hledej sám v sobě. Jen vaše vlastní svědomí vás dokáže soudit a říci vám, které cesta je správná. Nejsou potřeba vymýv...pardon, vykladačí písma.

3 0
možnosti
Foto

Abrahám se kdysi musel zbavit svého náboženství. A proto vy na něm musíte dnes lpět.

0 0
možnosti
LR

Abrahám považoval za normální, že má podříznout vlastního syna. Ze souvislosti je zřejmé, že páně autorova verze bohů to tehdy také normálně požadovala.

1 0
možnosti
LR

Ježíš, jehož působení popsané v povolených evangeliích není doloženo z žádných věrohodných historických pramenů - byl v podstatě třetinou trojboha.

Že bude dočasně mrtvý jako vševědoucí věděl předem.

Podle Pavlova dopisu "Židům" své dočasné usmrcení popsal, jako náhradu podřezávání dobytka coby oběti "za hříchy". Tedy výkupné.

Ovšem hříchy lidé činí, neb je tentýž trojbůh tak nedokonale vytvořil.

Takže Ježíš, tím, že se nechal dočasně usmrtit vlastně vykupoval sám od sebe jak trest za to, co sám při výrobě lidí zpackal.

(viz Jára Cimrman "Trestání pedagoga pedagogem")

Na druhou stranu to bylo pro ty, co na to uvěřili, ekonomicky nesmírně výhodné. Ježíš - cizí žid - místo vlastního dobytka židů opakovaně.

No neberte to, když je to zadarmo.

0 2
možnosti
Foto

Všechna evangelia jsou povolena -koupíte si je v obchodě, půjčíte v knihovně.

Vaše pojetí Boha neodpovídá biblickému.

Co je historický pramen? Nejstarší rukopisy nového zákona jsoiu z druhého až třetího století po kristu. Rukopisy, které informují o jiných historických osobnostech jsou mnohem mladší.

Opravdu to věděl? To není jisté.

To co citujete z židům je jeden z výkladů.

 Hříchy lidé činí, protože Bůh dal lidem svobodnou vůli, jinak by to nebyli lidé.

Bůh připustil, aby Ježíš byl usmrcen, ukázal však, že lidská zvůle  a sobectví není to nejmocnější.....I když Krista ukřižovali, jeho dílo tím nezastavily - tím nás vykoupil ze strachu ze smrti a ze strachu ze sobců. 

vysmíváte se něčemu, čemu nerozumíte ..nebo nechcete rozumět?

0 0
možnosti
  • Počet článků 251
  • Celková karma 6,93
  • Průměrná čtenost 285x
Potulný kazatel, který je vděčný za každý aktivně prožitý den, snaží se dávat formám obsah, hledat cestu k smysluplnému životu.

Otec 5 dětí.

Seznam rubrik