Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vono to kostelniceni muze byt za urcitych podminek prostredkem k smysluplnemu zivotu....nebo alespon k prijemne prochazce tichym nedelnim ranem, kdyz uz treba kazani nestoji za nic. nebo si aspon clovek muze,nekdy i u kafe po bohosluzbach pokecat s kamaradama. nebo u piva?

0 0
možnosti
KC

Pro mne víra neznamená chodit pravidelně do kostela, ale hlavně převzít část odpovědnosti za stav světa, řečeno jinak - přijmout a praktikovat křesťanskou morálku, která je jedním z pilířů západní civilizace. Tím, že byl Ježíš zavržen, přijali jsme jiné bohy - peníze, kariéru, sobectví, bezduchou zábavu... Na nich stavět nelze, neboť každý má o světských realitách jinou představu. Západ je dnes na křižovatce; pokud bude pokračovat dál v dnešním zesvětštění, zanikne, neboť ho nespojují žádné stěžejní hodnoty, které jsou nadčasové, ať už je to láska, odpuštění, nekradení, pravdomluvnost nebo nezabíjení. Západ je v těžké krizi právě proto, že hroudu zlata vyměnil za kohouta - trvalé hodnoty vyměnil za pomíjivé, jak o tom vypráví jedna bajka. Proto ponecháváme přílišný prostor protivníkům, kteří nás nepřišli obohatit, ale ovládnout.

3 0
možnosti
JL

"Tím, že byl Ježíš zavržen, přijali jsme jiné bohy - peníze, kariéru, sobectví, bezduchou zábavu..."   to pisete, pane Chrastina, o kterem stoleti? Pohled do minulosti nam ukazuje neco jineho o "krestanske moralce"!

0 0
možnosti
OP

Zajímavý nadpis, ale obsah článku nadpisu neodpovídá. Každé náboženství je produktem lidského mozku. Pokud se tento produkt uchytí, čilí náboženští činitelé ho rozvíjejí dle svých představ a mdlí farníci se jím nechají krmit. Proto je náboženství pro dnešní lidi prázdné. Náboženství totiž vytlačilo skutečný duchovní život, který je vlastní každému člověku. Vězte, pane autore, že Kristus žádné náboženství nezaložil, jen lidi kolem sebe učil rozeznávat dobré a nedobré věci.

3 4
možnosti
  • Počet článků 255
  • Celková karma 5,74
  • Průměrná čtenost 295x
Potulný kazatel, který je vděčný za každý aktivně prožitý den, snaží se dávat formám obsah, hledat cestu k smysluplnému životu.

Otec 5 dětí.

Seznam rubrik