Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Kdyby Vaše verze milovala "taak" svět, tak by si dočasně na pár hodin neusmrcovala nesmrtelného syna, ale pravila "Budiž lidstvo šťastné a žij v lásce na věky věkův".

A stalo by se.

Jistě by to byla bývala stihla v krátkém přesčase v pátek odpoledne.

Když tato verze bohů stvořila biliony bilionů galaxií coby noční iluminaci oblohy (viz Genesis) tak by toto již byla pro ni brnkačka.

0 1
možnosti
JS

Víte co je na příběhu Krista krásné? To, že Bůh je ochoten nechat se třeba i zabít těmi, které miluje, aniž by jim zkřivil vlas na hlavě. Tvůrce celého vesmíru nám ukázal, že je zároveň jedním z nás a chce, abychom byli jako on – svobodné, tvůrčí a milující bytosti. Jak praví Bible: "Nemá větší lásku, než ten, kdo položí život za své přátele." Odevzdal se nám do rukou stejně, jako se každý, kdo miluje, odevzdává do rukou těch, které miluje. Jestli má nějaký Bůh smysl, pak je to právě On.

Když Vy někoho milujete, musíte pro tu osobu něco obětovat: výsledky své práce, svůj čas, svou námahu, své pohodlí. Jinak to není láska. Ale co může obětovat Bůh? Nějakou galaxii? Nebo přírodní zákon? Ne. Když miluje Bůh, tak může obětovat jen sám sebe. Nikoli proto, že musí, ale proto, že chce. A to také udělal. V tom je smysl Kristova příchodu. 

My lidé nejsme schopni napravovat své hříchy. My můžeme jen prosit za odpuštění ty, na nichž jsme se provinili a naopak odpouštět těm, kdo se provinili na nás. Ale změnit to, co už se stalo, nejsme schopni. Bůh je zárukou, že pokud se na něj s upřímností srdce obrátíme, on jediný je schopen obrazně řečeno vyprat naše roucha potřísněná hříchem. Ježíš je vládcem místa, ve kterém není hřích, bolest ani smutek. Sám Ježíš tam osobně "setře každou slzu z očí". Podle Bible do tohoto místa přichází tak ohromný zástup lidí, že ho nelze ani sečíst. Já jsem přesvědčen, že lidé, které jsem miloval, už tam jsou.

Myslím, že je to opravdu nádherná naděje. Co je na ní špatného?

1 0
možnosti
JC

Jako obvykle dobré.

Jen ty zlé duchy bych tak nepodceňoval...

1 0
možnosti
LR

Jako obvykle nelogické.

Což není divu, opírá-li se text o nelogicky vymyšlené texty různých autorů.

1 1
možnosti
  • Počet článků 251
  • Celková karma 6,93
  • Průměrná čtenost 285x
Potulný kazatel, který je vděčný za každý aktivně prožitý den, snaží se dávat formám obsah, hledat cestu k smysluplnému životu.

Otec 5 dětí.

Seznam rubrik