Poradci prezidenta republiky V. Klause

Nerad kritizuju lidi, co se díky své práci dostali na vysoká místa  a postavení. Dnes to ale udělám! Poradci hlavy státu opakovaně zostuďují postavení V. Klause a naší země. Jejich radikální názory na homosexuály, 11. září atd. Dnes je aktuální vyjádření pana poradce Hájka k V. Havlovi. Cituji: "Václav Havel - ať vědomě či bezděčně, ale v každém případě aktivně - byl nástrojem sil lži a nenávisti. Lisabonskou smlouvu nazývá "ústavou nového vězení národů". Jejím prostřednictvím prý promlouvá satan a mnoho času do závěrečné bitvy s ním už zbývat nebude. V první linii proti civilizaci svobody jdou "darwinisté, marxisté a europeisté", kteří jsou spojencem "antikristovského islámu" a křísí pohanství starého Říma "s jeho apoteózou krve, násilí, sexu a modlářství, s oslavou homosexuality".

Tento člověk mě irituje. Něco tak nemorálního a nezodpovědného může ze svých úst vypustit pouze "idiot". Každý samozřejmě má díky bohu právo vyjádřit svůj postoj a názor. Záleží ovšem, jakým je to způsobem. A od člověka, který by měl podle mě pouze plnit organizační povinnosti se tohle neočekává. Vystavuje to naši zemi do špatného světla. Není ovšem sám z poradců, co jsou zvláštními osobnostmi. Mezi ně patří samozřejmě kanditát na prezidentský úřad pan Jakl. Jeho tvrdé stanoviska proti EU nám rozhodně také nepřidají na popularitě. Na názor má samozřejmě právo. Ale měl by to ovšem říkat jako kandidát na prezidenta, ale ne jako veřejná osoba. Měl by proto rezignovat na funkci poradce. Aktuální je jeho video: Uchazeč o křeslo hlavy státu v úvodu videa parafrázuje první polistopadový novoroční projev prezidenta V. Havla. "Ne, Evropská unie nevzkvétá. Evropská unie není prostorem spolupráce a harmonie, ale prostorem rostoucího společenského napětí mezi sociálními vrstvami i národy," říká Jakl v úvodu svého projevu.

Napětí mohou vyvolat podle mě tyto kontroverzní postoje. Nesouhlasím se všemi postoji EU. Ale vstupem do EU jsme podle mě získali velký rozhled a možnosti. Samozřejmě každá federace přináší i černější stránky. A tou jsou pravidla! Musíme se snažit je respektovat.

Proto se ptám? Jsou postoje pánů Jakla a Hájka správné? To je otázka názoru, ale není správné z jejich pozice je sdělovat. Žádám tedy prezidenta republiky, aby se vyjádřil k postojům svých poradců. Případně z nich vyvodil morální odpovědnost!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Liška | úterý 23.10.2012 0:29 | karma článku: 24,88 | přečteno: 1813x
  • Další články autora

Marek Liška

Americká revoluce

9.11.2016 v 22:38 | Karma: 22,49

Marek Liška

Proč jít 7 a 8. října k volbám?

17.9.2016 v 21:55 | Karma: 17,42

Marek Liška

17. listopad po demokraticku

17.11.2013 v 21:36 | Karma: 6,93

Marek Liška

Mladí vpřed

22.6.2013 v 11:55 | Karma: 8,65

Marek Liška

Něco shnilého vtom státě českém

20.6.2013 v 21:42 | Karma: 12,76