A zase ty komunisti!

Ve svém článku bych chtěl pouze ukázat na část historie komunismu a její hlavní představitele. Komunismus a nutnost o ní mluvit je dnes aktuálnější víc než jindy. Mnozí z nich po revoluci včele naší země zůstali a některé tam pomalu katapultujeme sami. Nemyslím si, že ukázat na prohnilost naší společnosti volbou komunistů je právě tou ideální volbou. Jsem optimista a věřím, že si to lidé uvědomí a dají radši přednost malým neparlamentím stranam s dobrými nápady a ideály!

Chcete opět tuhle vlajku vidět všude??

Komunismus je především politická ideologie, hlásající a požadující společné vlastnictví a odmítající třídní rozdíli mezi lidmi

Nejvlivnějšími teoretiky socialistického hnutí se stali Karl Marx a Friedrich Engels, kteří také stáli u zrodu prvních levicových organizací a vtiskli levicovému hnutí revoluční charakter: soukromé vlastnictví mohou vykořisťovaní zrušit jen násilím. Revoluční levice získala trvaleji moc poprvé v listopadu 1917 v Rusku pod vedením V. I. Lenina. Ve dvacátých letech minulého století se z většiny evropských sociálně demokratických stran oddělily radikální frakce, které se přejmenovaly na komunistické strany. Tyto strany byly pod přímým vlivem Moskvy. Po druhé světové válce se komunismus prosadil i v mnoha jiných Komunistické režimy sice často přinesly sociální jistoty a vzdělání širokým vrstvám obyvatelstva, nebyly však schopny ekonomicky a technologicky konkurovat vyspělým západním demokraciím a připravily o život desítky milionů lidí.  

A já se ptám, co je pro nás důležitější? Na to si každý musí umět odpovědět sám. Pro mě je to ale svoboda a život! Musím objektivně ale uznat, že tato vláda má své chyby. Dělá reformy bez dialogu s občanyvic a bez jakéhokoliv kontaktu. Lidé neví, co je pro ně do budoucna lepší ,když mnozí ani neví, jaké reformy se to vlastně dějí. Toho se chopí levice a snaží se lidem vštěpit názor, který lidé chtějí slyšet. Nelze žít na dluh, uskromnit se musíme všichni. Mysleme na to!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marek Liška | středa 17.10.2012 19:57 | karma článku: 9,94 | přečteno: 827x
  • Další články autora

Marek Liška

Americká revoluce

9.11.2016 v 22:38 | Karma: 22,49

Marek Liška

Proč jít 7 a 8. října k volbám?

17.9.2016 v 21:55 | Karma: 17,42

Marek Liška

17. listopad po demokraticku

17.11.2013 v 21:36 | Karma: 6,93

Marek Liška

Mladí vpřed

22.6.2013 v 11:55 | Karma: 8,65

Marek Liška

Něco shnilého vtom státě českém

20.6.2013 v 21:42 | Karma: 12,76