Polské maso máme ošetřené, a co budete dělat s českými bramborami, pane ministře?

Za zdatné mediální podpory pan ministr řešil problémy několika set kilogramů nekvalitního hovězího z Polska. Ale máte tady ne tak akutní, ale zato desetiletí se táhnoucí problém - hnusné české brambory.

Taky poznáte, kde v supermarketu najdete brambory? Můžete zavřít oči a následovat lehce nahnile zatuchlou pachovou stopu. Ta vás zavede do míst, kde najdete brambory ve dvou odlišně barevných igelitových pytlících  A, B nebo B,C. V luxusnější podnicích možná o jeden druh více.

 A co teprve po příchodu domů - nahnilé vyhodíte, z nasekaných vykrojíte větší poškozenou část a ze zbylých odstraníte černavé čí bělavé části dužiny. Protože se v pytlíku vyskytuje více druhů, tak výsledná kašovitá směs obsahuje pikantní křupavé kousky. Chuť? Strašná!

Naši dotovaní zemědělci bohužel neumějí vyprodukovat obyčejné kvalitní brambory!

Jak z toho ven?

1. Pečlivě kontrolovat kvalitu této základní potraviny - to je úkol pro našeho pana ministra, aby tím zaúkoloval SZPI, aby nastavila požadavky na kvalitu a začala rozdávat pokuty řetězcům a ty si rychle vycvičí své tuzemské dodavatele.

2. Ochutnat jiné než české brambory - např. v jednom řetězci mají brambory z Francie nesrovnatelně vyšší kvality, sice dražší, ale stojí to za to.

3. Rozhodnout se, nejíst každý levný hnus.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Konečný | pátek 22.2.2019 19:34 | karma článku: 43,50 | přečteno: 6894x
  • Další články autora

Marek Konečný

Češi, nebuďte čuňata!

15.9.2020 v 10:13 | Karma: 29,28

Marek Konečný

Dvojí kvalita Fernetu!?

19.7.2019 v 9:47 | Karma: 39,97

Marek Konečný

Zbytečná ústavní žaloba

10.7.2019 v 10:29 | Karma: 11,91