Děkujeme za pochopení.
J38a26n59a 60L49i10e52b47o27v73á
Májka se už dávno nedá žrát, ale to platí o většině výrobků od Hamé. Tato značka se pro mě postupně stala zárukou mizerné kvality a hnusné chuti.
J17a56n 91S98m47e98j26k43a96l
Podíl vody je jiný, kterou vodu máte na mysli? Voda je v mase vázána několikerým způsobem, v zásadě rozlišujeme vodu pravou hydratační, vodu imobilizovanou mezi filamenty v myofibrilárních a vodu volnou. Volnou vodu lze z masa vytěsnit působením určité mechanické síly (tlakem), zatím co vodu vázanou, tj. hydratační a imobilizovanou, toutéž mechanickou silou vytěsnit nelze. Podíl volné i imobilizované vody není tudíž stálý, nýbrž závisí na použité mechanické síle. Vaznost chápeme jako schopnost masa vázat svoji nebo přidanou vodu a je definována jako podíl vázané vody (tj. hydratační + imobilizované) z celkového obsahu vody v mase za podmínek metody (je totiž zřejmé, že při použití vyššího tlaku bude množství volné vody vyšší).
L56u43b30o88m83í88r 43S12i71t58t24a
Zrovna dnes ráno jsem měl na snídani paštiku májku se zeleným pepřem. Je to špica!
M72i47c22h54a95l 94F21r68a50n27c
jojo, glutamáty dělají divy. Jak s chutí, tak následně např.s mozkem konzumenta... Dobrou chuť ;-)
P98e66t48r 13S19k61á49l92a
už dobrých 15 let jsem si nekoupil nic na čem je napsáno Hamé
Ř78e95h56o89ř 95K64r18á36l74í70č15e96k
Májka, prý zlaté dědictví .
Ale nějak jsem si vzpomněl na citát, na který jsem narazil někde na internetu a ten zněl: "Jez výrobky z Hamé, vy***** to samé!"
V80l87a12d10i68m43i46r 13H51o87l56y
Májku jsem měl jako dítě rád, na výpravách do přírody byl chleba s Májkou základ.
Nevěděl jsem, že se ještě prodává.
J27a26n 57U25r89b86á67n45e96k
Technická: pokud je vepřových surovin 61 % hmotnosti, a suroviny jsou celkem 4, vychází minimální množství vody, které pochopitelně neznáme, na nějakých 16 %, nikoli na více než 33 %. Sice souhlasím, že té vody tam nejspíš bude kolem oné třetiny, ale matematicky vzato to nejde ze složení usuzovat i za podmínky, že by výrobce dodržel zákonné povinnosti, tedy uvádění surovin v sestupné řadě podle poměru, kolik dané suroviny ve výrobku je. Čistě teoreticky by tedy mohla mít paštika 61 % vepřových surovin, řekněme 19 % vody, a zbylých 20 % by dělaly ostatní suroviny, od té soli až po cukr (dextrózu)...
P.S. Jinak ale samozřejmě souhlasím, a nechápu kolegy diskutující, kteří výrobek hájí tím, že přeci umíme číst. Běžný spotřebitel opravdu nečte etiketu při každé změně velikosti, předpokládá prostě, že když se něco nějak jmenuje, bude to uvnitř stejné ve všech velikostech.
P45a29v37e20l 63A47n43d74e24r46s
Vidíte a me ta velka v konzerve vylozene chutna,jen je dost draha bych rek
H50o90r49s63k19ý 58P30e54t86r
Proboha co to je za blábol, ať si každý kupuje co chce, ne?
J93a91n32a 43L11i18e83b83o21v27á
Jistě, ať si každý kupuje, co chce. Ale proč by upozornění na dvojí "kvalitu" Májky mělo být blábolem?
D56a25n82a 51P58o56l59a19n33e97c11k45á
Dvojí kvalita těchto výrobků je - hnusná a ještě hnusnější. Neznám nikoho, kdo by to kupoval.
- Počet článků 67
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1551x