Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nový. Citroën C4 za cenu od 369 900 Kč. Elektrická verze pak startuje na 799 900 Kč.

0 0
možnosti
LC

Dívám se na to obecně. Pokrok v technologiích se děje proto, že to nové přináší zpravidla nějaké ulehčení, zjednodušení života, nižší cenu a větší užitnou hodnotu. To u současných elektromobilů nenalézám. Existují a prodávají se jen proto, že existují dotace, úlevy a pod. (Paradoxně ti chudší vlastně dotují zábavku těm bohatším.) V normálně ekonomicky fungující společnosti by dnes elektromobily byly maximálně tak na prknech (v počítačích) ve vývojových kancelářích. Přece přijít na trh s něčím, co je výrazně dražší a používání přináší větší komplikace než to předchozí, nedává smysl. Tím netvrdím, že něco jiného, než spalovací motor nemůže přijít (i ten elektromobil), ale až to bude splňovat to, co jsem uvedl na začátku příspěvku.

1 0
možnosti
TD

Píšou, že Tykač má Teslu Model S, nevím jakou verzi a s jakou baterií. Nicméně z Prahy do St Moritz to je asi 740 km, takže s nejvyšším současným Modelem S by to měl dát v pohodě s jedním nabíjením.

Jestli nabíjí každých 200 km (a podle popisu to tak praktikuje ještě dávno předtím než začne stoupat do hor), tak má buď jeho auto nějaký problém s baterií a nebo není pravda že "prý nejezdí nějak dramaticky rychle".

Řekl bych, že problém bude zakopaný právě tady. Jestli to pálí po německé dálnici 160 km/h, tak sice může tvrdit, že "nejezdí nějak dramaticky rychle", ale je třeba poznamenat, že na spotřebu elektromobilu má taková cestovní rychlost mnohem větší vliv než na spalovák.

Nicméně, evtripplanner.com pro tuhle cestu a nejvyšší verzi Tesly Model S se 100 kWh baterií vypočítal spotřebu 130 - 150 kWh, kdy ten vyšší údaj platí pro cestovní rychlost odpovídající 1,3 násobku "normálu" pro danou silnici, takže i tou 160 by to měl dát teoreticky s rezervou na jedno nabíjení. Cestovní čas 7:30 - 8:20, celková doba nabíjení kolem 50 minut. Představa, že by to někdo dal spalovákem o 5 hodin rychleji je úplně mimo, vliv stoupání by měl být započítaný také. Takže co má Tykač přesně s Teslou za problém je otázka.

Tady pán kompletně zdokumentoval cestu Teslou Model 3 na hory do Salzburku, což je, pravda, kratší cesta, ale zase má nejspíš menší baterii a dal to také na jedno 40minutové nabíjení a dojel ještě s asi 30 % rezervou, viz https://www.youtube.com/watch?v=3VmeF9H64yE

2 1
možnosti
Foto

M41a48r17e51k 53H13u12r40t

19. 3. 2021 13:40

ja bych to tak růžově neviděl, podivejte se sem: https://dfens-cz.com/tesla-model-s-12-kg-uhli-na-100-km/

0 0
možnosti
BH

Nejhorší na tom nesmyslu je, že je dotován z daní a poplatků těch co si falešně ekologické auto pořídit nemohou:-/

3 0
možnosti
Foto

Neměl, protože nejste miliardář. ;-D

0 0
možnosti
Foto

ani ten miliardář už je nemá;-D

0 0
možnosti
RP

R^Doufám že to moje generace ještě s tím benzinakem doklepe.. vždyť teď už při těch dovolenkovych zácpách po Evropě víte že si musíte stále hlídat plnější nádrž, byly by to nervy zůstat tak někde v gothardskym tunelu...:-)

1 0
možnosti
Foto

Pro tento případ se tam počítá se zástrčkami na dobíjení.

:-)

0 0
možnosti
Foto

nechci být škarohlídem, ale elektroauta se mi zdají být slepou cestou.

6 0
možnosti
Foto

Podobně na tom byla auto na dřevoplyn. Zdejší taxikář s ním jezdil, ještě to pamatuji. Když to nejede, skočíte do lesa pro kus větve, přiložíte a frčíte dál.

1 0
možnosti
Foto

Marku, moc dobře!R^R^R^R^ I Walter Röhrl řekl, ať se s nimio jdou vycpat

4 0
možnosti
JJ

Když jsem viděl na netu záběry z nabíjecí stanice,kde během 5 minut začala hořet 4 auta,mám po náladě.Zlatý spalovací motory,je jedno,co papají.Až se zavřou elektrárny na uhlí a jádro,tak si majitelé elektroaut budou moci svá auta tak akorát tlačit.Dobře jim tak.;-DRv

8 0
možnosti
TD

Můžete dát odkaz? Předpokládám, že začalo hořet jedno a ostatní od něj chytla. To se samozřejmě na benzínkách nikdy nestává...

https://www.youtube.com/watch?v=rkO-8f37FUY

0 0
možnosti
Foto

K16a24r21o79l 25W76i34l91d

19. 3. 2021 8:20

Zdravím, pane Hurte, nač tolik slov, když stačí jedna jediná věta: elektromobily jsou nesmysl!

5 1
možnosti
Foto

Ano, pro některé určitě. Pro jiné zas záblesk perspektivy.

2 0
možnosti