Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Carlos Vémola - Lži, sex & prachy....a daně a smrt.

Prohlásil se za novodobého gladiátora. Tvrdí o sobě, že je u nás nepřemožitelný a každého vyzyvatele pošle k zemi. Jak je to doopravdy, koho podrazil, kde dluží a proč se na něj těší zubatá. Koho vlastně zajímá barový vyhazovač?

Karlos Vémola na mne poprvé shlédl z pořadu Karla Šípa Všechnopárty, kdy jsem prvně zaznamenal, že lidé mlátící se v kleci o sobě říkají, že jsou sportovci. Myslet si tom můžu své a snad jen tiše doufat, že tímto sportem si moje děti nikdy mindráky hojit nebudou. Povídání Šípa s Vémolou bylo zajímavé a donutilo mne si najít pojmy MMA a UFC a některé další. Byl jsem obohacen a vzdělán a na Vémolu jsem v pracovním tempu celkem rychle zapomněl.

Následně po několika měsících mi nejen bulvár, ale i rádoby seriózní servery natlačily na obrazovku notebooku nekonečnou soap operu o tom, jak správňák Vémola přestoupil kvůli údajně nevyplaceným honorářům do konkurenční cirkusové stáje a neporazitelného Maximuse bude dělat za prachy někomu jinému. Člověk zbystří a nechápe, že by někdo, kdo někomu snáší zlatá vejce nebyl včas a dobře placen. Opak byl pravdou, Vémola s IQ houpacího koně bral 1 milion korun za zápas. Jak se říká, že s jídlem roste chuť tak u Karlose rostla ruku v ruce s výší výdělků i spotřeba. Spotřeba peněz, které neměl.

Ono to zní absurdně, že někdo jako on neměl peníze, ale tak to na světě chodí, že bohatí nemohou být s odpuštěním blbci. Bohatí jsou vždy inteligentní a to náš Maximus ve vztahu k penězům skutečně nikdy nebyl. 

Normální člověk s průměrným příjmem tak třeba v bance dosáhne jen na určitou výši když žádá hypotéku. Prostě když vydělávám třicet čistýho nemohu chtít stavět barák za deset mega. To je každému jasné. Kdo chce však jít tomu štěstíčku naproti, má dvě možnosti. Buď začne chodit do třech zaměstnání a vydělá devadesát a dostane hypotéku na ten vysněnej dům za desítku, nebo to lejstro, kde se řeší výše příjmu pořeší jinak....

Přál bych vám vidět dům terminátora Maximuse. Nebyl za desítku, nebyl za dvacítku, byl za 24.000.000,- a nějaký drobný ať nežeru. Jak to ale v bance pořešil někdo, kdo za lamanšským průlivem dluží na daních skoro stejně jako je cena toho domu? Neplatil tam snad daně? To snad ne! Vždyť ten hodný člověk učí naše policisty správně se prát, takového člověka by k sobě přeci naši ochránci pořádku a kázně nepustili. Jak to tedy v té bance asi bylo? No nechme toho a pojďme dál, to ať si vyřeší příslušné oddělení dotyčného bankovního ústavu, které bude jistě podrobně zkoumat lejstra a bumážky a čísla jestli sedí a odkud se vzala.

Ani nechci myslet na to jak se u nás vlastně daní ty melouny za praní se v kleci, jestli někde potkám tu Babišovu holku s mastných xichtem, co sedí na financích, tak určitě hodím řeč. Protože na všechno musí být nějaké kontrakty, smlouvy a ty se nedají vypovědět ze dne na den. I když udělat se dá vše, taky nemusím přijít zítra do práce a nedodělám, co jsem slíbil, či podepsal. Něco takového by ovšem mělo mít následky. V některých smlouvách jsou občas drakonické pokuty či penále, někde je vše ošetřeno jinak. Pokud umí Vémola číst a psát a funguje mu paměť, bude si časem drbat kedlubnu a litovat, že se na základce víc neučil.

I když počty mu občas jdou, třeba kolik stojí deset deka trávy v Anglii? Nebo půl kila, když jdou kšefty. Práce na dveřích bývá barvitá a i naši kluci od dveří vědí své, jak jsem byl poučen :-)

Proč to všechno píšu, protože jsem znechucen někým, kdo byl evidentně trpělivě vypiplán do současné podoby. Někým, komu zázračně narostla svalová hmota "běžným" posilováním bez pravidelného užívání zakázaných prostředků (ještě, že není testování, to by byl průšvih). Někým, kdo pro určitou skupinu obyvatel představuje vzor. Ale vzor čeho?  Proč je někdo takový vzorem, proč se mladí kluci zahledí do nesmyslné řežby, při které teče krev a jsou doživotní následky? Protože nemají vzory, nemají uplatnění, nevěří ve vlastní budoucnost a za litr vstupného prožívají svůj vlastní sen válečníků. Jenomže pro válečníky chodí téměř vždy smrt. A chodí většinou strašně brzy.

Autor: Marek Hurt | úterý 19.2.2019 8:05 | karma článku: 44,58 | přečteno: 14891x
  • Další články autora

Marek Hurt

Proč chce Fialova vláda nechat ohlupovat děti?

„Podpoříme environmentální vzdělávání a výchovu, především s ohledem na systémové uplatnění tzv. klimatického vzdělávání ve školách,“ uvádí se v programovém prohlášení vlády.

11.1.2022 v 8:56 | Karma: 38,19 | Přečteno: 961x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Média upřednostňují zelenou ideologii před fakty

S jednoznačně kritickým textem o Zeleném údělu, postaveném na fyzikálních zákonech, se v hlavních médií setká člověk jen stěží. Naopak ideologické texty bez reálného podkladu, vycházejí docela běžně.

3.1.2022 v 9:10 | Karma: 47,20 | Přečteno: 8677x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Cenzura a jak ji předcházet

V právním žargonu se používá výraz předběžná opatrnost, což je termín říkající, že i když není jisté, zda hrozící nevratné nebo závažné poškození skutečně nastane, není to důvod pro odklad opatření, jež mu mají zabránit.

30.12.2021 v 18:50 | Karma: 25,48 | Přečteno: 501x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Začala světová válka o elektřinu a teplo

Nová ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) by ráda ukončila těžbu uhlí v Česku už v roce 2030. Oproti tomu například Čína letos nejspíš vytěží nejvíc uhlí v historii. Co z toho vyplývá?

20.12.2021 v 14:58 | Karma: 47,14 | Přečteno: 11720x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Vymyslel Zeman s Fialou protipirátskou fintu?

Prezident Miloš Zeman ustoupil a bude jmenovat celou vládu včetně pirátského ministra zahraničí Jana Lipavského. Absolutně nevěřím, že důvodem byl jen Zemanův strach z případné kompetenční žaloby.

15.12.2021 v 12:12 | Karma: 39,59 | Přečteno: 1597x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik