Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jak nás lidi znám, tak si budeme furt říkat, že musíme těžit uhlí protože to nemáme čím nahradit a až dojde pak v panice to zaflikujeme něčím jiným a teprve potom začneme nad tím vážně dumat.

Když se řekne za deset let končíme, je relativně dost času na vynalézání řešení a zase ne tak moc, aby se nad tím dalo mávnout rukou. Při současném tempu technologického pokroku nás vývoj může hodně překvapit.

0 0
možnosti
Foto

Chytrým hlavám v Berlíně, Bruselu či v Praze nedojde nikdy nic, pokud ovšem náhle a nečekaně nepřijdou zcela šokováni o svoje půlmilionové platy a veškeré prebendy a neocitnout se s igelitkou a v děravých botách na zasněžené a vymrzlé ulici - nevěda kudy kam;-(

2 0
možnosti
FN

Je jedno kolik bloků postavíme v jaderných elektrárnách, protože je stejně budeme stavět pro Němce. Ti si své zavřou a elektriku budou stále víc nakupovat z našich. Takže ji budeme mít pořad málo a stále dražší,

10 0
možnosti
ZZ

Do značné míry máte pravdu.

;-(

0 0
možnosti
JT

Když to uhlí nevytěžíme, tak zůstane v zemi pro příští generace. Až se přestane blbnout, tak si to vytěží oni.

0 1
možnosti
MN

Staré ekologicky škodlivé technologie prostě nahradíme novými moderními, které zatím ještě v praxi neexistují.

Ale podstatné je rychle zakázat ty staré, ono to už nějak dopadne ... ;-D

11 0
možnosti
ZZ

;-DR^

Naprosto výstižné

3 0
možnosti
Foto

Ti lidi z Bruselu s armádou vědců, ekonomů a expertů v zádech jsou fakt idioti. Ještě že máme české blogery, kteří mají vždycky jasno.

2 1
možnosti

Hitler měl také armádu. Kvalitní armádu a kvalitní generály. A je dost možné že projel válku díky tomu, že kašlal na jejich rady a více naslouchal své "intuici" a věštcům.

4 0
možnosti
Foto

dobrý postřeh!!

4 0
možnosti
TP

Nekonečné množství je pěkná teorie, ale nesvítí, nefouká 24/365. Teoreticky to lze říct o vodě, ale pokud ji nebude momentálně dostatek, výkon také poklesne. Mohou a nemusí se všechny faktory sejít současně. Když se sejdou, přestáváme fungovat? A když je OZE tak skvělé, doufám, že nepoužíváte energii ze sítě a vystačíte si sám. Jak vám to chodí?

2 0
možnosti
PS

Většina zelených nechápe že ekologie je výsadou bohatých. Na to nepotřebujete studii nebo wiki to je prostě fakt který si snadno ověříte třeba četbou denního tisku. Pokud greendeal způsobí zchudnutí obyvatel a opět nemusíte spekulovat dokonce i sama EU toto přiznává tak lidem bude ekologie ukradená. Až budou domácnosti vydávat více jak polovinu rozpočtu za energie tak budou klidně topit plastem. Jinak řečeno snaha co tu plácám to není snaha ale diktát ze strany EU čím topit jak vyrábět elektřinu bude mít naprosto opačný efekt.

15 1
možnosti
JV

J42a55n 69V65a37i21s76h19a78r

21. 12. 2021 14:10

Když se nebudete řídit podle pocitů získaných četbou denního tisku, ale skutečnými daty, tak byste zjistil, že je to přesně naopak. Závislost HDP na osobu a spotřeby zdrojů na osobu a stejně tak závislost HDP na osobu a emisí CO2 na osobu je zřejmá. Jsou tam země, které se od průměru odchylují, ale ten trend je jasný - čím jsou lidé bohatší, tím více spotřebují zdrojů a tím více vypouští CO2.

0 1
možnosti
JV

J13a25n 55V21l10k

21. 12. 2021 7:38

Tak mladí, přestat psát nesmyslné blogy, vyhrnout si rukávy a jít stavět jaderky.

Článkama se energie nevyrobí. Pro Prahu - vrátit se k projektu jaderné výtopny 300MW v Modřanech.

5 0
možnosti
AM

I v Praze už to dochází. Pražská teplárenská (na uhlí) zdražuje o 25% kvůli povolenkám.

5 0
možnosti
ZZ

Mohla by pálit víc komunálního odpadu.

;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik