STAG - Vytrvalý nepřítel studentův

Probouzím se s vědomím, že mne čeká další marná bitva. Převaluji se na loži a snažím se přesvědčit, že dnes to bude jiné, že dnes konečně zvítězím. Nestydatě si lžu a moc dobře to vím. Nakonec se mi podaří vstát. Připojím kouzelnou krabičku k magickému zdroji a čekám, až si z něj vezme dostatečné množství energie. V uších jako bych už slyšel zlověstný smích zlého černokněžníka jménem STAG a jeho poskoka Předzápise.

Zatímco Krabička čerpá energii a připravuje nezbytná kouzla, provádím další rituály. Nejsou nezbytně nutné, ale během bitvy nechci být rušen otravným kručením žaludku nebo náhlým poryvem blizardu. Nakonec do sebe kopnu lahvičku lektvaru Pu-Erh o kterém mi alchymista tvrdil, že mi dodá odolnost a zrychlí reakce. V nastávající bitvě bude každá výhoda dobrá. Mezitím to v Krabičce zabzučí, je připravena k použití.

Posadím se před ní, zadívám se na její hladkou plochu a pomalu se skrze ní ponořím do Sítě. Okamžitě ucítím záchvěv STAGovy přítomnosti. Už na mně čeká. Vypadá to, že dnes svojí pevnost připravil opravdu dobře. Zprávy od Databáze, mého věrného špeha chodí se zpožděním a často zkreslené. I přes to se mi ale s jeho pomocí podaří v hlubinách Sítě najít STAGovu pevnost. Vypadá to, že vnější obraně velí Předzápis, STAG se rozhodl neponechat nic náhodě.

Databáze má očividně pořád problémy, někdy s ním dokonce úplně ztrácím spojení. Zkoumám proto Předzápisovu obranu sám. Vypadá to, že bariéry už na mnoha místech stojí, nejspíš jsem s útokem neměl tak dlouho otálet. Nakonec se mi podaří najít několik míst, kde není bariéra tak silná. Vzápětí přichází zpráva od Databáze, nějakým zázrakem se mu podařilo dostat jí skrz STAGovy ochrany. Zpráva potvrzuje moje zjištění.

Okamžitě proto napnu všechny své síly na slabá místa v Předzápisově bariéře. Ten se urputně brání a snaží se zacelit díry, které svým náporem otvírám. Nicméně, pořád nedisponuje takovou silou jako jeho mistr a tak se mi nakonec podaří na několika místech jeho bariéru prolomit. Okamžitě těmito otvory posílám dovnitř Minuťáky, kteří mají najít a získat Kedity, vzácné zboží, které tak nutně potřebuji a kterého se mi zoufale nedostává.

Tentokrát se Databáze vyznamenal, STAG se o porážce svého poskoka dozvěděl až se zpožděním, takže se Minuťákům podaří získat nějaké Kredity. Pak se ale STAG přižene a plnou silou na ně zaútočí. Snažím se odrážet jeho útoky, zatímco srdnatí Minuťáci propátrávají jeho pevnost a vynášejí další a další Kredity. STAG se ale nehodlá vzdát svého bohatství lacino a ztráty Minuťáků za chvíli překročí neúnosnou mez. Jsem donucen útok odvolat, i když se mi nepodařilo získat tolik Kreditů, kolik bych si přál.

Zatímco mí věrní služebníci pečlivě ukládají draze zaplacené zboží, já se odebírám do 9GAGu, odlehlého kouta Sítě, kde si moje bojem znavená mysl může odpočinout.

Autor: Marek Ducháč | úterý 31.1.2012 17:20 | karma článku: 12,13 | přečteno: 1239x
  • Další články autora

Marek Ducháč

Darkest Dungeon

22.2.2016 v 1:07 | Karma: 6,63

Marek Ducháč

Falcar chytají druhý dech

11.3.2013 v 1:00 | Karma: 6,64

Marek Ducháč

Ta naše demokracie...

31.1.2013 v 8:50 | Karma: 11,56

Marek Ducháč

Tetička Prokrastinace

19.6.2012 v 2:00 | Karma: 8,58