Regiojet a my

Od jisté doby sleduji zprávy, které se týkají Regiojetu, ne lepší by bylo říct, že sleduji diskuze pod zprávami týkajícími se Regiojetu, a nestačím žasnout. Spousta lidí na Regiojet nadává a odsuzuje ho a přitom mám pocit, že dotyční v žlutém vlaku nikdy neseděli.

Ne že bych měl potřebu Regiojet vynášet někam do zázračných výšin, i na něm se najdou chyby, ale rozhodně nechápu lidi, kteří mluví přesvědčeně o tom, jak jsou žluté vlaky příšerné. Příjde mi, že takoví lidé žlutým vlakem nikdy nejeli, případně s ním jeli jednou v době, kdy Regiojet začínal. Jinak to opravdu nechápu.

Sám jezdím žlutým vlakem průměrně dvakrát týdně a nezaznamenal jsem jediný z problémů, které lidé popisují. Vůbec mám dojem, že problém je spíš v lidech než ve vlacích. Je až s obdivem jak rychle si lidé zvykají a jak málo nad některými věcmi uvažují. Dost často třeba čtu stížnosti, že internet funguje tak trochu vachrlatě. Ne že by to nebyla pravda, jenže na druhou stranu, ve vlacích ČD není ani to. Navíc to nezáleží jen na provozovateli. Wi-fi signál ve vlaku je vždy vynikající, ale když není v místech kterými vlak projíždí dostatečný internetový signál není způsob jak to ze strany Regiojetu zlepšit, leda snad trvat na větším pokrytí.

A že je Regiojet dražší než České Dráhy? No nevím, ale nezdá se mi. Schálně jsem si na webových obchodech obou firem našel jízdenku na trasu, kterou jezdím, ukázalo se, že ceny jsou srovnatelné, resp. Regiojet je o pět korun levnější. A když si uvědomím co všechno mám u Regiojetu v ceně...

Lidé také rádi poukazují na to, jak Regiojet neplní to co říkal a když se přihodí nějaká patálie, každý si hned přisadí. Ano, i Regiojetu se mizérie nevyhne, jenže když si srovnám podobné situace v Regiojetu a ČD... Vezměme si například klimatizaci. Regiojetu se v jednom vagónu porouchá klimatizace a půlka lidí hned remcá a to i přesto, že Regiojet v takovém případě rozdává vodu navíc a vrací polovinu ceny jízdného. Ale to, že ve vlaku ČD srovnatelné cenové kategorie si člověk může o klimatizaci nechat jen zdát, to už si uvědomí jen málokdo.

Lidé mají také dost často tendenci srovnávat žluté vlaky s Pendolinem, což je dle mého kardinální chyba. Regiojet si nikdy nehrál na vlaky typu Pendolina, když už budu s něčím Regiojet srovnávat tak s vlaky třídy InterCity nebo EuroCity. A tam dle mého názoru žluťásci jasně vedou. Navíc, stejně si myslím, že snad kromě rychlosti vyhrávají žluté vlaky i nad Pendolinem. Noviny, káva a voda zadarmo, jistota toho, že si sednu, milá obsluha, dost prostoru a to vše za cenu nižší než u konkurence, no neberte to.

Autor: Marek Ducháč | neděle 17.6.2012 22:00 | karma článku: 19,21 | přečteno: 1205x
  • Další články autora

Marek Ducháč

Darkest Dungeon

22.2.2016 v 1:07 | Karma: 6,63

Marek Ducháč

Falcar chytají druhý dech

11.3.2013 v 1:00 | Karma: 6,64

Marek Ducháč

Ta naše demokracie...

31.1.2013 v 8:50 | Karma: 11,56

Marek Ducháč

Tetička Prokrastinace

19.6.2012 v 2:00 | Karma: 8,58