Jarku, kašli na to!

Celonárodní i nadnárodní diskuze o nádherném fóru z Hukvald už přesahuje všechny meze! My, kteří Jarka Nohavicu známe, tak potřebu něco řešit nemáme. A pro Vás, kteří ho neznáte, je určen tento krátký článek.

Tak tedy Jarek Nohavica, celoživotní básník a bard Moravskoslezského regionu s obrovským přesahem do celé republiky. Nejen. Jeho písně a  verše způsobí někdy příval smíchu a někdy vhání slzy do očí.  Přečetl jsem v posledních dnech spoustu pěkných věcí o něm. Přečetl jsem v posledních dnech spoustu kravin o něm. Nikdo z lidí nechodí po přímých stezkách a za každým z nás jsou vavříny i uschlé větve.

Ten který si myslí, že líbivý popěvek z filmu Muž a žena má jiný úkol než pobavit, nemá pravdu.             Mj. hudba ze starších francouzských filmů je nepřekonatelná. Text, který se podařil nádherně a zcela lidsky, jen podtrhnul to co Jarek umí. Dám  jednu otázku:

Když o někom řeknete: "já ho snad zabiju!" tak 100% posluchačů Vašeho výroku ví, že je to jen popis toho, jak Vás někdo štve. A nikoliv výhružka. Je smutné, že tohle je nutné někomu vysvětlit. Za všechny vyberu jen jednoho, komik Rejžek.  Komik, který nikdy nic kloudného nevytvořil a "popularitu" zkouší získat otravnými jedy, jež vypouští do ovzduší.

Moudrý člověk ty kraviny nečte. Člověk neznalý se podívá a nečte. Člověk hloupý přečte a zamyslí se. Nepomůže se zamyslet přátelé. Prostě závistivého a protivného "AUTORA A KRITIKA" poslat někam tím, že jeho výplody očima přeskočíme. Tohle je i vzkaz pro plátky, které mu to tisknou.

Někde jsem zachytil, že to je Jarkova reklama. Většího nesmyslu není! Když jdou do prodeje lístky na Jarkův koncert, tak cestou internetu jsou za 5 minut pryč. Nechť je mi pražská Lucerna svědkem.

Zvolání směrem do Prahy. Pane ministře kultury, necítíte absenci Vašeho vlivu směrem do Bruselu? To přece není možné, aby jste tohle nechal jen tak a nevydal prohlášení o absolutním nepochopení umělecké nadsázky a humoru!!!  Volám Vás pane ministře k obhajobě našeho Jarka!!!

Nakonec krátkou poznámku. Člověk, který ten koncert natočil, zřejmě na mobil, a zveřejnil, je opravdu "hrdina"! Díky moc, jsi chlapík!

Promiňte, je mi líp.

Autor: Marcel Matušák | čtvrtek 25.8.2016 17:24 | karma článku: 38,79 | přečteno: 3151x
  • Další články autora

Marcel Matušák

Ještě ČT?

6.10.2018 v 12:05 | Karma: 36,52

Marcel Matušák

Sbohem Česká televize!

13.7.2018 v 10:16 | Karma: 40,43

Marcel Matušák

Zdá se mi to?

27.1.2018 v 20:56 | Karma: 33,50