Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

21. 1. 2011 14:45
Je zajímavé

jak kuča či lesní sběř ze všeho udělají politikum. I když kvalitní výchova a testování jejích výsledků je záležitost absolutně apolitická.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 1. 2011 14:41
Zkuste přemýšlet (alespoň trochu)

Třeba přijdete na takovouto samozřejmost:  abychom mohli přibližovat úroveň jedněch úrovni druhých, musíme ty úrovně znát (srovnáním alespoň trochu objektivním).  Křik proti maturitám či srovnávacím zkouškám je křikem zbabělých. Kteří se bojí, že se ukáže jak (ne)kvalitně umí učit.

Opravdu je použití mozku taková věda?

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 1. 2011 14:11
Já bych zrovna zaklikávání na počítači

nebral jako handicap samo o sobě.Děti, které by i v tomhle věku neuměly pracovat slušně s počítačem, jsou tím znevýhodněny mnohem víc, nejen v tomhle testu,ale i v komunikaci s ostatními, dohledáváním informací, a podobně.

To chyba samo o sobě není.To druhé už je na pováženou-tedy skutečně objektivně podložené, co by ,měly v tomto děti skutečně umět, a jak to (třeba na počítači) testovat. Nebo ještě jinak-zda nás zajímají nějaká průměrná čísla,nebo zda chceme jasně odlišit ty průměrné od těch co skutečně nestačí i od těch co svým intelektem  a znalosti významně přesahují - a obě tyto skupiny vyžadují, v zájmu společnosti, speciální vzdělání - a zda s tím pan ministr počítá..

 

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 1. 2011 14:43
Re: Já bych zrovna zaklikávání na počítači

Jenže co by měly děto v 5. či 9. třídě umět víme? V čem že je ten problém?

V čem obecně je horší mít výsledky (možná) trochu zkreslující, než žádné?

0 0
možnosti
SN

kuča

21. 1. 2011 13:20
Mně se Váš článek moc líbí...

:-) všechno je to jen vyhazování peněz. Žáci se nedovedou učit a zaškrtáváním tabulek, se to opravdu nenaučí!! Ale parta spřízněných duší vydělá. A vo tom to je.......... !!!!!!

0 0
možnosti
Z

Zdenek.j

21. 1. 2011 13:09
komiku

Možná že právě proto že to jinde zkoumali několik let nemusíme to několik let zkoumat a vyhazovat peníze. Nejvíc váš štve že to nevymyslel socdemák. Drápkovi fandím už jen proto jak vám  pokřiveným levoručkám vadí. Za celá léta co šlo naše školství do kytek jste tam jen žrali, kynuli a funěliRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik