Doporučuji studentům, aby si ke státní maturitě vzali kinedryl

Ani v nejmenším mě nepřekvapilo rozhodnutí vlády o odmítnutí mého senátního návrhu na zrušení státních maturit. Z dřívějších vyjádření ministra Dobeše bylo jasné, že státní maturity chce, ať to stojí, co to stojí.

Co mě ale velmi zaráží je to, že vláda podporuje projekt, který ve své generální zkoušce totálně zkrachoval a chce tak mrhat tak prostředky daňových poplatníků. Na jedné straně si vláda dává přídomek rozpočtově odpovědná, na straně druhé - například v případě státních maturit (rozvoz testů za 50
milionů, na kterou je najata stěhovací firma) je však nezodpovědně rozhazovačná. Pokud ministr Dobeš tvrdí, že mouchy, které se ukázaly při generální zkoušce, se při "ostré" verzi vychytají za běhu, považuji to za nezodpovědné zlehčování celé věci. Státní maturita je předražený administrativní moloch, který rozhodně nepovede ke zlepšení stavu českého školství, spíše naopak.
Ministr Dobeš a potažmo celá vláda tak přebírá plnou zodpovědnost za případný krach při ostrém provozu státních maturit. Pokud pan ministr Dobeš v jednom ze svých článků tvrdí, že "státní maturita bude sexy", poradil bych studentům, aby si na takový způsob sexu vzali kinedryl, učitelé pak raději lexaurin.

Autor: Marcel Chládek | středa 19.1.2011 16:11 | karma článku: 12,83 | přečteno: 1083x