Oni

Vždy jsem to věděl. Věděl jsem, že jsou mezi námi. Nebylo to, že by vypadali jinak, nebo se jinak chovali. Prostě jsem z nich cítil, že nejsou jako my ostatní. Jako by nepatřili do našeho světa, nepatřili na Zemi vůbec.

Ano věřil jsem už od malička, že mimozemšťani jsou mezi námi.

Nevím, co bylo první, jestli má posedlost lidmi-nelidmi, nebo má závislost na sci-fi literatuře. Literatura mi zůstala i v dobách studia. To, že jsem v lidech hledal mimozemšťany, mě přešlo.

Až na ojedinělé chvíle při setkání s různými lidmi, kdy se mi na chvíli vrátil pocit, že ten člověk není úplně člověkem.

A tak jsem tam seděl a přemýšlel, zda to, co mám před sebou na obrazovce je pravda. Našel jsem část genomu, který se vymyká všem ostatním. Jako výzkumný pracovník v oblasti genetiky mám k dispozici skupinu dobrovolníků. Vím o nich vše, co se dá změřit, zvážit, zanést do testů. Mám vzorky krve, chorobopis, údaje o rodině. A samozřejmě mám jejich strukturu DNA.

U pěti procent těch těchto lidí jsem tuto podivnou část našel.

Trvalo mnoho dní, než jsem shromáždil všechny data. Nebylo to součástí mého výzkumu a tak jsem to musel dělat až po té, co udělám svou práci.

Nevadilo mi to. Vždy jsem byl pracovitý.

Zjistit, jaké vlastnosti mají tyto lidé společné, nebylo vůbec lehké. Čekal jsem nějakou úžasnou schopnost.  Vysokou inteligenci, zajímavý vzhled, cokoli, co bych mohl znát ze svých sci-fi knížek. Ale pořád mi to unikalo. V těch pěti procentech byli lidé různých profesí, rozdílně fyzicky zdatní, většinou průměrné inteligence.

A tady je to, co jsem zjistil:

1) 80 procent jsou ženy. Mnoho jich porodilo jen samé dívky. Často i v pozdním věku. Všechny se popisovaly jako mateřské typy. Většina z nich je v domácnosti, nebo v profesích, které se zabývají výchovou.

2) Muži jsou ve svých profesích úspěšní. Nikdo z nich však není ve vedoucích pozicích. Sami o sobě v testech napsali, že neradi přebírají vedení.

3) Mají-li muž a žena s touto části genomu potomky, pak je to první dívka a poté samí chlapci. V komunitě, kde bylo více takovýchto rodin, převládalo mužské potomstvo. Což se statistikou v prvním bodě je velice zajímavá informace.

4) Odolnost této skupiny na virová onemocnění je velká.

 

Přemýšlel jsem o těchto informacích dlouho. K čemu mimozemšťané vytvořili tyto lidské jedince? Napadlo mě jediné vysvětlení. Na Zemi vypustí virus, který vyhubí obyčejnou populaci a zůstanou jen poslušní pracovití muži a ženy, které je budou rodit. Taková šikovná armáda otroků. Možná je v té části genomu něco, co se teprve s vypuštěním viru aktivuje.

Jediná otázka zbývá. Kdy to bude.

 

No vlastně ještě jedna. Má matka má mnoho sester a ani jediného bratra. Otec je pracovitý tak jako já. Vždy jsem byl pyšný, že tu vlastnost mám po něm. Má starší sestra po svém čtyřicátém roce porodila první dítě. Dívku.

Před sebou na obrazovce mám soubor se svou strukturou DNA. Stačí jen kliknout myší.

Autor: Marcela Valouchová | pondělí 13.6.2016 7:20 | karma článku: 12,27 | přečteno: 247x
  • Další články autora

Marcela Valouchová

Probuzení - Přípravy

11.6.2021 v 8:00 | Karma: 5,60

Marcela Valouchová

Probuzení - Zahrady

28.5.2021 v 9:00 | Karma: 6,02

Marcela Valouchová

Probuzení - Nový domov

7.5.2021 v 9:00 | Karma: 7,67

Marcela Valouchová

Probuzení - Vánek

16.4.2021 v 9:00 | Karma: 4,46

Marcela Valouchová

Probuzení - otec

2.4.2021 v 9:00 | Karma: 8,87