Kritizovat Cabaret a brát si při tom do úst mistra Horníčka, notná dávka drzosti.

Reaguji na recenzi Idnes. Dnes večer uvádí televize Barrandov pořad "Cabaret" jehož první díly před časem odvysílala i TV Relax. Tento pořad je plný kvalitní hudby začínající i renomovaných muzikantů.  

Cabaret dává přednost mladým umělcům a to je velmi milé. Jejich výkony v tomto pořadu jsou špičkové. 

Na rozdíl od toho, co jsme měli možnost sledovat v poslední době na konkurenčních televizích, kdy např. k poctě Karlu Svobodovi zazpívali naši VIP umělci na tak nízké úrovni, že se to nedá snad ani považovat za umění. Jestliže naše celebrity jsou právem již ikonomi, měli by být zcela jistě čestnými hosty a ne předvádět výkony, které již mladší kolegové zvládají s mnohem větší ctí. Pana Matušku jsme také v TV viděli dokud mu to ještě zpívalo a měl stále zvonivý hlas. Tolik z mého pohledu k hudební branži v pořadu Cabaret.

Za další musím uvést, že pořad Cabaret je plný brilantních artistických vystoupení, které by bez problému mohla být obsahem nikoli Ein Kessel Buntes, ale pořadu "Arény senzací" který každý rok vysílala rakouská TV na Silvestra. Většinu z těchto vystoupení nemůže české publikum vidět v našich cirkusech, ale ve velkých zahraničních galashow. Vystoupení těchto velkých artistů v okresním divadle skutečně navozuje intimní atmosféru. Možná by tento pocit někdo popsal odlišně. Je to obdobné jako bychom se dohadovali jestli daná barva je oranžová nebo pomerančová.

Diváci v publiku při natáčení, by mi jistě dali zapravdu. Kdo si udělá pohodičku skutečně dokáže i při vysílání vnímat brilantnost pohybu, hudby a ladnost mnohých dech beroucích výkonů. Na vysvětlení něčeho tak triviálního nepotřebuje normální člověk nikoho, jen cit a oblibu daného žánru.  Jenže jsme v české republice, artisté jsou pro naší uměleckou smetánku něco méně.

Ve Francii se k takovým umělcům chovají zcela odlišně. 

A právě teď se dostávám k námi milovanému panu Horníčkovi, který byl skutečně mistrem humoru, ale rovněž pokorným člověkem s přehledem.

Byl to právě pan Horníček, který při jednom ze svých vyprávění v televizi hovořil o tom, jak ve Francii mají běžně v zákulisí divadel natažený provaz, aby každý herec, než vstoupí na scénu na něj šlápl a uvědomil si z čeho pochází. Ano, měli si připomínat, že pocházejí z provazochodců a  kejklířů. Z tohoto vyjádření pana Horníčka a mnoha dalších si jsem zcela jistá, že pan Horníček by pořad Cabaret rozhodně nezatlačil do pozadí. Pan Horníček dobře věděl co je to "kumšt". 

Pokud bych se měla zmiňovat k dalším vystoupením kouzelníků či komiků, mohu říci, že některé jsem již na obrazovkách TV viděla i některé vtipy slyšela. To však nesnižuje jejich úroveň. I přesto mohu říci, že některá vystoupení se mi líbila natolik, že je mohu vidět opakovaně. 

Cabaret má zcela jistě připravená další vystoupení, která budou premiérová. Tak daleko již Televizionář  zřejmě neviděl. 

Kritiku portálu idnes považuji za neprofesionální. Spojení s panem Horníčkem za nehorázné, protože on by zcela jistě před mnohými výkony umělců v pořadu Cabaret smekl.

Závěrem přeji "Cabaretu"  další nové spokojené diváky. Všem účinkujícím přeji vše nej. A nám všem přeji abychom se nenechali znechutit od záludných a závistivých lidí.

Vaše Marcela Kremeňová - Kaiserová

 

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/televizionar-cabaret-tv-barrandov.A190104_122900_filmvideo_ts

 

 

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcela Kremeňová - Kaiserová | sobota 5.1.2019 21:27 | karma článku: 29,33 | přečteno: 1512x