Šachy ve vládě.

Ve hnutí ANO zřejmě panuje velká rozpolcenost v názorech. V nově vládě nezasedl Robert Pelikán, ani Martin Stropnický, či Karla Šlechtová. Proč? To odešli proto, že si nesedli s panem předsedou? Nebo to má i jiné důvody?

Kdysi nabité energií a odhodlané měnit zajeté pořádky. Takový je stín hnutí ANO, který spíš v dnešních dnech vytváří dojem marnosti a únavy. Zdá se, že členové vlády jsou znechuceni, a dochází jim dech. Proč? Rozpolcenost v názorech, nepřehledné historie samotných členů, stále se opakující písničky ohledně střetu zájmů, dotačního podvodu, a nově vznikající vláda s komunisty za zády vadí i občanům. Ne všichni jsou zřejmě z vládnutí tak nadšeni, jako pan premiér Babiš. Někdejší ministr spravedlnosti Robert Pelikán v nové vládě již není. Údajně mu vadí nové směřování celého hnutí, a čachry odehrávající se na pozadí celé věci. Stejný názor má i bývalý ministr zahraničí Martin Stropnický. Ten musel odejít také proto, aby mohl uvolnit místo pro ČSSD. 

Karla Šlechtová byla z ministerstva obrany byla odejita, mimo jiné, také po několika aférách na sociálních sítích, Oblíbenkyně pana prezidenta tak zakončila svou velice rozporuplnou cestu ve veřejné politice. Místo paní Šlechtové bude na resort obrany přemístěn pan Metnar, na ministerstvo spravedlnosti nastoupila paní Taťána Malá, která již čelí obvinění ze střetu zájmů, jelikož má údajně vlastnit insolvenční firmu se svým manželem. Nemluvě o tom, že se nová ministryně zastává pana Babiše v kauze Čapího hnízda vskutku urputně a zatvrzele. A dále pokračujeme obviněním z opisování její diplomové práce. Paní Malá tvrdí, že práci psala sama a zabrala jí několik měsíců. Ovšem po tolika chybách to bude mít ministryně spravedlnosti na svém resortu hodně těžké. 

Dostane tak nová vláda důvěru poslanecké sněmovny? Nebo spíše komunistů? Ti si stále vymýšlejí více a více důvodů, proč ruku nezvedat. Nakonec se tedy v sobotu usnesli, že budou hlasovat pro. I když stále není nic jisté, a názory se v KSČM mění ze dne na den. Dostojí tak vůbec předseda ANO, premiér, a zatím neusvědčený podvodník Andrej Babiš, svým slibům, a dá nám lepší Česko? Nebo to jsou jen bezduché řeči, které se časem ztratí v závanu větru? Odpověď zřejmě všichni známe, a s budoucí vládou plnou nezkušených profesionálů, se ale nemáme vůbec nač těšit. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Manev | pondělí 2.7.2018 8:00 | karma článku: 15,51 | přečteno: 331x