Přímá demokracie a výstup z EU? Aneb jak pejsek s kočičkou uvařili referendum.

Hnutí svoboda a přímá demokracie dlouhodobě prosazuje návrh zákona o celostátním referendu, a vysvobození z pařátů Evropské unie. Jaké by byly dopady na Českou republiku? Obrovské!

100 tisíc. To je číslo, které by umožnilo vystoupení z Evropské unie. Nebo by mohlo zakázat komunisty, či zrušit ústavu. Takový je návrh SPD. Stačí jediný občan na to, aby mohl podat žádost o vyhlášení referenda, a pak už jen nasbíral 100 tisíc podpisů a problém by byl vyřešen. Skvostná to myšlenka, že? Ovšem není všechno zlato, co se třpytí. Budoucnost slibovaná panem Okamurou má však i svá temná zákoutí. Tímto způsobem by totiž mohl kdokoli prosadit cokoli, a nakonec by si všichni dělali, co by chtěli. K čemu by potom byla vláda? Navrhovala by zákony, které by pak občané pomocí referenda rušili. Na to nám odpovídá šéf poslanců SPD, pan Fiala, slovy o tom, že nás politici i média negativně ovlivňují, a vlády činí rozhodnutí proti vůli občanů. Celostátní referendum by ale tento fakt mělo změnit. 

A co tolik prosazované vystoupení z Evropské unie? Byl by to skutečně krok kupředu? Podle odborníků na ekonomiku by to vedlo ke ztrátě tisíců pracovních míst, omezení dovozu stovek produktů na českých trh a výrazný pokles kupní síly. Nehledě na zastavení toku investic ze zahraničí do naší vlasti. Hrozil by nám pád na úroveň Běloruska. A to samozřejmě nechceme dopustit! V posledních letech naše ekonomika zažívá nárůst a byla by škoda jí nechat klesnout opět na dno, ze kterého by se horko těžko hrabala zpět na výsluní. 

A co přijetí Eura? Uprchlické kvóty? Nediktuje nám snad Brusel už tak dost věcí? Ano, to je daň, kterou musíme za členství zaplatit. Za naše působení v EU jsme dostali na dotacích od vstupu v roce 2004, do roku 2015, celkem 990,5 miliard korun. Z toho jsme do evropského rozpočtu odvedli 429 miliard korun. Co z toho vychází? Členství v Evropské unii se nám za jedenáct let vyplatilo o celých 561 miliard korun. To je částka, která šla do zdravotnictví, do školství, do kultury. Kamkoli si vzpomenete. Ještě stále chcete vystoupit pane Okamuro? Já pevně věřím, že ne. Vy, jako podnikatel, byste to totiž, měl vědět nejlépe!

Autor: Patrik Manev | pátek 27.4.2018 13:00 | karma článku: 15,86 | přečteno: 520x