Našel skřítek hrnec plný miliard? Nebo jen opět čelíme alternativním faktům?

Jednobarevná vláda ANO v demisi, a bez důvěry parlamentu, nám dává šídítka v podobě jízdného pro studenty. To snad pan Babiš krade? Ne! Nachází miliardy a obírá nejen ministerstva.

400 milionů korun z ministerstva školství by mělo přijít na zkvalitnění osnov, či rekonstrukce školských zařízení. Místo toho nám vláda nabízí zlevněné jízdné pro studenty a důchodce. Studenti sami vyjadřují nesouhlas s tímto krokem demonstracemi. Sami si chtějí jízdné platit, výměnou za zlepšení podmínek v českém školském systému. Připravuje si tímto pan premiér v demisi půdu pro nadcházející parlamentní volby v roce 2021? A co těch údajně nalezených 167 miliard? Jako někdejší ministr financi musel pan Babiš tuto skutečnost odhalit již dříve. Proč však s tímto faktem tak dlouho otálel? Kroky vlády ovšem v poslední dnech vytváří dojem, že šmejdí po úřadech, a ministerstvech, a hledá cokoli, čím by mohlo očerňovat předchozí vlády. Je to takto správně? Nemělo by hnutí ANO, dle svých slov, pracovat pro lidi a neztrácet čas takovýmito malichernostmi? 

Někdy by mělo platit přísloví mlčeti zlato. A někdy dvojnásobně. Obzvláště v době, kdy si pan ministr zemědělství v demisi domluvil kontrakt s paní Mirkou Čejkovou, kterou všichni známe z České televize, nebo z TV Prima. Mediální obraz pro pana Milka měla vytvářet za 181 tisíc korun měsíčně. Navíc v časech, kdy pan Babiš hýří miliardami jako na běžícím páse, například na opravy silnic. Tady vidíme příklad hospodaření vlády a zatím se nezdá, že by bylo kdovíjak efektivní. Pomyslná třešnička na dortu jsou rodinné vazby poradkyní paní Němcové na ministerstvu práce a sociálních věcí. Hnutí ANO ostře kritizovalo podobné kroky vlád v minulosti, a zatím dělají to samé. To je pokrytectví! 

A co již zmíněné miliardy? Podle odborníků to je pouze teoretická hypotéza co by, kdyby. Reálně však tyto peníze neexistují. Spolkla je inflace, daně, rezervy a další výdaje v průběhu let. Co to znamená? Pan Babiš hovoří o tom, jak se tyto miliardy dají využít v prospěch veřejnosti. Co už víme je fakt, že tyto peníze nejsou. A tak pan premiér v demisi občanům vykládá o budoucnosti. O tom, co by jako vláda udělali a co budou dělat. Ovšem skutek utekl, a díry v silnicích jsou stále. Mnohdy ještě větší, než byly. 

Zde je výčet peněz získaných nejen z ministerstev. Vláda tím chce zaplatit jízdné pro studenty, navýšit důchody, zaplácnout díry v sinicích. Pozoruhodná je položka 200 milionů korun od GIBSu např. na důchody.

 

Autor: Patrik Manev | sobota 21.4.2018 13:00 | karma článku: 10,91 | přečteno: 291x