Bílý kůň nespravedlnosti?

Po třinácti dnech rezignovala ministryně spravedlnosti Taťána Malá. Prý již dál nesnese kampaň, kterou proti ní vedou média. Pan premiér hodlá převzít resort spravedlnosti do vlastních rukou. Jde tedy o předem připravený scénář?

Po jednání celostátního výboru hnutí ANO oznámila paní Taťána Malá svojí rezignaci na resortu spravedlnosti. I přes fakt, že pár hodin před tímto rozhodnutím potvrdila na tiskové konferenci, že na postu zůstává, a rezignovat nehodlá. Přitlačilo ANO paní Malou ke zdi? A co když šlo o předem připravený scénář? Proč? Paní Malá prohlásila, že by byla pro, aby se stíhání Andreje Babiše v kauze Čapího hnízda odložila třeba o čtyři roky. Vypadá to, jako by to byl test pro voliče a média, zda by tento návrh prošel. A zdá se, že neprošel, a tak se hnutí usneslo, že poslušnost paní Malé není žádoucí, a že by mohla uškodit nové vládě například při hlasování o důvěře. A tak se rozhodlo, že bude lepší, když paní Malá rezignuje na svůj post.

Další verze. Co když Andrej Babiš už dopředu věděl, že po tom, co paní Malá odstoupí, nebude chtít nikoho na resort spravedlnosti nominovat, kromě sebe. Oficiálně pan premiér čas na vybrání vhodných kandidátů. Neoficiálně se však nominoval sám, a tuto skutečnost hodlá navrhnout panu prezidentovi. Tímto se sám ujme ministerstva spravedlnosti po dobu nezbytně nutnou. Proč? Aby sám mohl ovlivnit průběh vyšetřování celé kauzy a mohl to případně na čas zastavit? A co to zastavit úplně? Přeci jen, kauza se netýká samotného pana premiéra, ale i jeho manželky Moniky, a jeho dětí.

Scénářů může být mnoho, Řečí o účelových kampaní vede více členů hnutí ANO, než jen pan premiér, či paní Malá. Ovšem zdá se, že jediná účelová kampaň je vedená paní Malou, a panem Andrejem Babišem. A to pouze za účelem zastavení trestního stíhání výměnou za resort spravedlnosti pro paní Malou. Dobrý byznys, který, zaplať pánbůh, zatím nevyšel. Hrozí tak, že se ocitne celé vyšetřování pod palcem obviněného. A tak se můžeme těšit na další překvapení, které nám tato vypečená vláda připravila! 

A co si myslíte o této konspiraci Vy?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Manev | úterý 10.7.2018 8:00 | karma článku: 15,25 | přečteno: 447x