Věříte výzkumům?

Některé výzkumy mi připadají fakt docela k smíchu. Tak třeba, že prý mají čtyřicátnice nejlepší sex. Na to se snad dá říct jen: jo? Tak nějak se mi zdá, že věk v tom hraje roli asi jako ochotník v Národním divadle.

A že prý za ženskou nevěru můžou hormony. No, páni, a já měla do teď za to, že prostě sexy chlap. A ony, vida, shluky molekul, o jejichž existenci můžu mít stejné pochybnosti jako o výskytu plesiosaurů.

A věděli jste, že rajčata je lepší jíst vařená? Prý když se hodí do hrnce, cosi se v nich přeskládá tak, že i elixír mládí před nimi bledne jako limonáda Broňa postavená vedle Champagne Dom Pérignon 1990.

A měli jste tušení, že příčinou našich špeků je mozek prapředků? Jakýsi americký vědec vyšťáral, že v jednu chvíli jsme ho začali mít větší než opice a on prý po nás chce dodnes zbytečně hodně jídla. Já, naivka, si myslela, že za pneumatiky a celulitidu může, s prominutím, to, že lidi žerou a proválejí spoustu dnů jako prasata bradavičnatá (vždycky, když se na ně jdu kouknout do afrického domu v ZOO, spí).      

A že prý červená na zdi lidi nervuje a probouzí vášně. Je fakt, že se dcera (sama si poručila dvě stěny vybarvit jako hadr z koridy) občas vzteká a vzdychá nad fotkou Orlanda Blooma, ale úplně stejně pod muchomůrkovými zdmi jako v bílé kuchyni nebo na zelené louce.

A že prý se pokoj pro chlapce nehodí pro dívky… Znáte tu větu o němém a rozbitých ústech? 

A matky, které si pouštějí v těhotenství ostřejší hudbu, mají prý temperamentní děti. 

Mohla bych pokračovat dlouho … hlavně stránky internetu jsou pro výsledky podobných výzkumů tím, co kolébka vystlaná atlasovými peřinkami pro aristokratické nemluvně.

Tak proč mám čím dál mocnější pocit - ve světě, kde všichni zkoumají všechno - že jediný výzkum, jehož závěry nestojí tak docela na nohách z vodních sloupců, je ten, který provedeme sami na sobě?

Takže, tady jsou (dílčí) závěry mého:

Dlouhodobým zkoumáním jsem přišla na to, že

*nesnáším rajčata kupovaná v obchodě, chutnají jako Jarem opláchnutý umakart. Zato miluju omáčky z protlaku všeho druhu. A pravé šampaňské mimochodem taky. Avšak z výzkumu dále vyplývá, že hnusnou Broňu jsem pila v životě častěji….

*objevím záštipec vždycky, když několik dní po sobě bílím špajz, kde před sebou schovávám čokoládu.

*když si můžu vybrat, dám přednost modré před červenou, ale i barva zapadajícího slunce mě báječně uklidňuje.  

*mě unáší houpavá Little sister od U2 a stovky podobných písniček a přesto dcera řádí jak černá ruka a pokřikuje, mami vypni ty utahováky a dej tam něco pořádnýho.

*sex, že sex … počkejte vlastně … z jednoho výzkumu vyplývá, že se můžu těšit na ten nejlepší :-)

   

Autor: Klára Mandausová | sobota 21.2.2009 22:31 | karma článku: 37,31 | přečteno: 6086x
  • Další články autora

Klára Mandausová

Duše z vosku

25.11.2014 v 9:09 | Karma: 33,80

Klára Mandausová

Moje medaile

29.10.2014 v 8:50 | Karma: 29,01

Klára Mandausová

Kam se poděla ženskost

17.6.2014 v 9:09 | Karma: 43,46

Klára Mandausová

Muži a muži

29.5.2014 v 13:49 | Karma: 28,08

Klára Mandausová

Paragrafy zdravého rozumu

28.5.2014 v 9:39 | Karma: 23,43