Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

pavsson

10. 6. 2011 23:41
Boj s šanonizací

Šanonizace je věc nebezpečná a je třeba se jí postavit. S humorem. Do sčítacího formuláře jsem například vyplnil národnost inuitská a měl jsem ze sebe velmi dobrý pocit. Představil jsem si tu nebohou paní, která to bude zpracovávat a bude si říkat: Dělá si legraci? Nedělá si legraci? Mám to vyřadit? Nemám?

0 0
možnosti
JM

janacz

12. 4. 2011 9:23
Já ale myslím

že pojmenovávání jevů je všeobecně lidem vrozeno a je to užitečné.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

11. 4. 2011 16:23
nic proti

....ale samotný proces poznávání a vědění je skoro celý založen na zobecňování poznaných či zažitých zkušeností. Tj. škatulkování......

.....poslední roky se sice stalo exrémní módou být "svůj" a mimo škatulku, že vzniklo téměř stádo "originálních" individualistů.....kteří paradoxně, jelikož jim rychle došla fantazie v typu jejich originality....sami o sobě vytvořili novou krabičku.;-D

Boj s krabičkami jsem už ve svém životě dávno vzdal.....beru to jako lidskou potřebu....koneckonců, ruku na srdce, neškatulkujete třeba u kávy s kamarádkami občas i vy Klárko?;-)

Jinak karma, za odpočinkový apolitický článek;-)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

6. 4. 2011 16:57
Jsem tu skrze to...

...tu misku ;-) R^

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

6. 4. 2011 14:21
A taky

A taky jsem si představila, jak snadno se operuje s člověkem pěkně svázaným v šanonu, zavřeným v krabici. Můžete ho vyhodit do sklepa, na smetiště, točit s ním jako s vrtulkou, pozvracet - ale on je spokojen. Má přece svůj šanon a krabici.

0 0
možnosti

tak jsem tady

6. 4. 2011 12:29
taky to může být

tím, že člověku (který se těžko orientuje ve světě) dělá dobře, že někam - do krabice - patří.

Což je můj případ.

Ale běda, když mě někdo zařadí do krabice, která se mi nelíbí a kterou jsem si nevybrala sama. :-) 

.

Hezky jste to shrnula.

0 0
možnosti
JM

janacz

12. 4. 2011 9:24
Re: taky to může být

JSEM SINGL A KDO JE VÍC ? ;-D

0 0
možnosti
BANSS

bofums a nelvastní syn s.r.o.

6. 4. 2011 11:12
A tož cérko, eště si zapomněla na slovo MEŠUGE

bo to sú šeci blboni hen v téj vládní trojkolce,mešuge znamená blbec s totálně vymytým mozkem.;-)

0 0
možnosti
V

Valentina

6. 4. 2011 10:56
Jojo

Máte úplnou pravdu. Když někdo něčemu nerozumí, šoupne to do vhodné krabice, onálepkuje a myslí, že je vyřešeno. Výroba nové krabice se už považuje za tvůrčí činnost. V krabicích je hnusně, ale když ty krabice vymýšlíte, tak v nich nejste, že. 

Krabicování k ničemu nevede, ale devadesát procent lidí opravdu nerozumí světu kolem sebe, neví, jak funguje auto, proč je v zásuvce elektřina, jak vypadá vevnitř počítač a hrozně je iritují všichni, kteří něco znají a ó hrůzo o tom třeba i mluví. A tohle zaškatulkování je na ně dobrá zbraň.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

6. 4. 2011 10:48
Jo,

taky jsem čuměl, co je to za miglý novotvar:-P

0 0
možnosti
H

Hanák.Michal.Cenzor

6. 4. 2011 10:40
Máte pravdu

Každý sociální inženýr potřebuje mít ve všem jasno a všechno pojmenované... mingl, singl, workoholik, alkoholik. Jsou to trendy, na jejich základě je následně nabídka malometrážních bytů - stačí malá kampaň a z mingle, nebo single je fenomén, zvýší se prodej domácích mazlíčků a s tím i krmiv, pelíšků, podestýlek, dále léků na samotu, antidepresiv, alkoholu, šikovní podnikavci jistě vymyslí mingle-single párty, dovolené, atd. Je to prostě dané dobou a přístupem

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky