Diskuse

Smysl konců

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Arth-

16. 6. 2010 16:47
Konce jsou smutný... ale asi jsou náhodný

Netvrdím, že to tak je... ale mám na to teorii:

exituje "vyšší moc"...  ale nemá "to" vůli. Nic to nechce. Asi jako elektrika: když dělník sáhne na drát pod napětím, tak ho to zabije. Ale není to trest za to, že sáhnul na kabel! Prostě to tak je...

A vždycky, když umře někdo koho jsem měl rád, vzpomínám na jinou tezi starých druidů: exituje jezero - zdroj všeho života. Má i svou jezerní paní!  Když se někdo narodí, tak dostane trochu té vody...  a když umře, tak se ta voda vrací do jezera. Když teda umře někdo "hodnej, tak udělá to jezero lepším = prospěje tím všem, co se teprve narodí...

Logiku to má: to jezero je pořád stejný! Takže dokud bylo na světě lidí málo, byli výraznějšími osobnostmi...  někteří. Teď je na světě lidí hodně - většina je povrchnější. Prostě na ně zbylo míň vody!

Tak to viděli staří druidové... a tak to vidím i já. ;-)

0 0
možnosti
S

stepulka

14. 6. 2010 13:26
Příliš se smrti bojíme

a málo se o ní učíme. Proto se nám zdá tak hrozná.

Krásná kniha: Sogjal Rinpočhe: Tibetská kniha o životě a smrti.

Hezký den :-)

0 0
možnosti
A

Arth-

16. 6. 2010 16:48
Re: Příliš se smrti bojíme

Smrt je v klidu...  jenom to umírání je prý blbý...

;-)

0 0
možnosti
TB

Primak

14. 6. 2010 12:40
Věřím s Vámi

krásný článek.

Díky

0 0
možnosti
H

Hepčík

14. 6. 2010 11:34
Smrt

Snažíme se vytěsnit smrt z našich životů. Jsme nesmrtelní a věčně mladí. A čím víc se snažíme, tím víc máme ze smrti naděláno v kalhotech. Odvážíme staré lidi do nemocnic umřít, proboha, hlavně aby nám neumřeli doma. Neumíme se důstojně postavit smrti tváří v tvář a přijmout ji do svého života. Ale Smrt, mrška, si nás stejně najde. Truchleme nad našimi blízkými, snažme se ulehčovat jim odchod, vzpomínejme. A až si přijde pro nás, přivítejme ji s úsměvem. Vždyť se konečně dozvíme, jaké je to potom a jestli to nějaké je. :-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 6. 2010 11:03
Smysl?

"Kilgore Trout kdysi napsal povídku , která byla dialogem mezi dvěma kvasinkami. Pojídaly cukr , dusily se ve vlastních výkalech a diskutovaly při tom o smyslu života. Vzhledem k jejich omezené inteligenci jim nikdy nepřišlo na mysl, že vlastně vyrábějí šampaňské." (Kurt Vonegut JR , Snídaně šampiónů)

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky