Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

23. 2. 2010 0:17
uzasne - to proste nema chybu :-)

K tomu neni co dodat ! 

 R^  R^  R^

0 0
možnosti

Hufo

29. 1. 2010 17:38
co se vám nelíbí?

jistou logiku to má, když se podíváte na stav zadluženosti českých domácností, kde vedle nutnýćh půjček jako hypotéka nebo půjčka na auto (bydlet musíte a bez auta jste dneska místy existečně v háji) je hromada zbytečných spotřebních, kdy se rodiny zadluží zbytečně a pak nemají na splácení. částo je to díky myšlení, teď se nám dva měsíce za sebou podařilo uspořit navíc tisícovku, tak si jdem koupit něco super mega drahý, sice tu věc doma máme levnější a trochu horší, ale teď na to máme, si půjčit. a pak se za čtvrt roku diví, že mají jiný nutný výdaj a nemají na splátky, protože nepočítají s žádnou rezervou. a co se asi tak naučí děti od takových rodičů?

0 0
možnosti
CZ1

chateauneuf za 14.90,-

27. 1. 2010 18:26
"..někde za očima.."

brrr, to je děsné klišé. Jinak, alegorie je to nápaditá.

0 0
možnosti
HP

huh

27. 1. 2010 17:28
Krásný a chytrý

ženská já žeru. Že jich tady bylo, co vás nepochopili...

0 0
možnosti
HP

huh

27. 1. 2010 17:29
Re: Krásný a chytrý

ženský

0 0
možnosti
OB

Obecni Blb

27. 1. 2010 9:21
Plno lidi

Plno lidi si neuvedomuje, ze zakladem je cestina a matematika. Kdyz nekdo nerozumi ctenemu slovu (tj. cestina) a neumi pocitat (aspon ta procenta), tak mu zadne povidani o "financni gramotnosti" nepomuze. Jenze u nas se uci literatura misto cestiny (jednoduseji se to zkousi) a matematiku se snazi vsichni zrusit (aspon mi to tak pripada z nazoru na maturity).

Jinak ale s vyukou financni gramotnosti naprosty souhlas, ale pokud je ten zaklad zmineny vyse, tak to bude jeste lepsi. Pokud to tedy nebudou sponzorovat urcite banky - pamatuji si, jak me dite v porodnici dostalo knizecku se strankami "moje prvni vlasky - moje prvni slovo - ... - moje prvni pujcka"...

0 0
možnosti
ZJ

z jara

26. 1. 2010 21:35
výuka v rodině

Jistě máte pravdu, ale jaký bude výsledek? Když dnes je většina domácností zatížena spotřebním úvěrem, hypotékou. Když peníze jsou, tak  je raději hned utratit za  příjemné požitky, investovat ani náhodou!!! Tak dnes žije většina lidí. Děti něco jiného uvidí doma , něco jiného se budou učit ve škole? (Pamatujeme si co ten rozpor s námi dělal za komunistů). Syn finančníka bude zřejmě finančník, syn popeláře možná úředník, dcera redaktorky třeba sekretářka, ale vztah, strach i úcta k pěnězům a odpovědnost  se tvoři především v rodině a škola to až tak nezmění. Ostatně existuje i domácí vzdělávání(zatím)

Jinak ovšem  velmi dobrý článek.[>-]

0 0
možnosti
X

xs123

28. 1. 2010 13:28
Re: výuka v rodině

Na druhé straně spořit peníze na účtu nebo je mít v nějakých papírech - to už se historicky spoustě lidem nevyplatilo. Počkejte po volbách. Můžete si vybrat: 1. státní bankrot, 2. inflace . Za třetí - měnová reforma? Nakonec vyhrajou ti, co mají mírné dluhy. Ty jim totiž nikdo nesebere.

0 0
možnosti
JS

strycek-Joe+

26. 1. 2010 10:33
Nepochybuji o tom, že článek má nějakou myšlenku

,a le ženský mozek nepochopím, proto jsem ji nenašel.

0 0
možnosti

vitvit

26. 1. 2010 11:27
Re: Nepochybuji o tom, že článek má nějakou myšlenku

jak tak čtu diskusi, nejste zdaleka jediný! Proto stručně pro nechápavé:

ANO, je dobře, aby na školách byla výuka o zacházení s penězi !!!

ALE je veselé (a o tom je tento blog), že s tímto návrhem přicházejí politici a ministerstva, která jsou přímo proslavená tím, že s penězi VŮBEC NEUMÍ zacházet  a kteří umí peníze jen rozhazovat a dělat dluhy !!!

Pokud bude taková nauka na školách zřízena, měli by jí všichni politici absolvovat a projistotu hned 2x !!

Ps: Kdyby tato nauka byla na školách už dávno, preference CSSD by byly max. 5% a do parlamentu by se vubec nedostali...

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

25. 1. 2010 12:35
nějak nepochopili

Tak jsem si přečetl článek a výborně se pobavil, zvláště u poslední věty R^, ale trochu mě vyděsila ta diskuse tady dole - proboha, to opravdu někdo není schopen pochopit, z čeho a proč si tu autorka utahuje, a řeší místo toho (neexistující) polemiku o vhodnosti nebo nevhodnosti nějaké podobné výuky ve školách? Uf... :-/

0 0
možnosti
KM

km.

25. 1. 2010 12:22
omlouvám se,

ale když čtu některé příspěvky, napadá mě, že by se měl ve škole učit ještě jeden předmět, nadhled a smysl pro humor:), do háje, neberme se pořád tak vážně:)).. klára m., autorka.. a všem samozřejmě moc děkuju za příspěvky!! nestačím reagovat jednotlivě, prostě proto, že pracuju.. a rozhoduju, jak naložím s tím, co vydělám:) díky ještě jednouV   

0 0
možnosti
C

Calinda

25. 1. 2010 12:17
Mě výuka v této

oblasti zbytečná rozhodně nepříjde, naopak, považuji to za nutnost, neboť kdy upálili mistra Jana Husa je sice fajn vědět, ale v praktickém životě je to naprosto k ničemu, ale hospodařit s penězi budou muset během života neustále. Nikdo neříká, že to rodiče dítě nedokáží naučit, ale pokud jim v tom přijatelnou formou pomůže i škola, je to jedině dobře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky