Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

leo5

30. 9. 2009 10:17
zapeklité jadérko

Na absurdistán minulého režimu máme každý jiné vzpomínky,vidíme tedy věci z jiné perspektivy.Udavačství k nám přišlo spolu s lidským společenstvím už z šedého dávnověku.I když někde muselo mít počátek,jako úplně každá věc.Spíše stojí za to se zamyslet,proč někdo něco takového dělá,co ho k tomu nutí.V tlaku konkurence to může být strach-schopnosti druhého mně ohrožují-musím ho zničit.Ale lidé,kteří z vlastního popudu bez vnějšího důvodu udávají jen tak z úporné škodolibosti,musí být hrozní chudáci,politováníhodní ubožáci.Někde v jejich duševním vývoji muselo dojít k nějaké tragedii,k potlačení,ušlápnutí.Nikdo přece nenávidí bezdůvodně.Ty živější to musí v nitru stravovat.Ti co necítí při tom nic, jsou už beztak jen lidské stroje.Co s tím.Můžeme se pouze sami chovat lépe,poskytnout tak příklad k zamyšlení a změně.Pramátí všech špatných vlastností,i těch nejzhůvěřilejších je ješitnost a té máme,ruku na srdce,všichni dost.

0 0
možnosti

Pavel.Hrdina

3. 10. 2009 6:48
Re: zapeklité jadérko

Ano, máte pravdu, že se sami můžeme chovat lépe. Ale k tomu se taky ještě můžeme snažit zabránit návratu moci do rukou těch, kteří ze zlobného práskačství udělali oporu svého zvrhlého režimu.

0 0
možnosti

don Alojz

29. 9. 2009 14:32
...

hele Mandaus nes...!!! Ty nevíš,že některé báby z uličních výborů ještě nevymřely? ;-D

0 0
možnosti

km.

23. 9. 2009 8:38
děkuju všem

co přišli do diskuse a zároveň se omlouvám, že jsem nediskutovala, protože mě skolila odporná rýma, kašel atd., takže ruka nedošátrala na klávesnici .. takže dík ještě jednou:-) 

0 0
možnosti

Semper2

22. 9. 2009 23:26
S tím gruntováním bych začal až někdy v polovině

listopadu, jen at ten odér zatím utěšeně bují, lidi se totiž nase++u  až když se začnou dusit !

R^

0 0
možnosti

Marat2009

22. 9. 2009 18:16
Lhaní baronky Prášilové!!!

.. Mou babičku nekomunistku práskla jedna komunistická soudružka, že věší na prvního máje plínky. Ona zkrátka moje tehdy pětiměsíční maminka nevěděla, že se o svátku práce nesmí …

Nemám jiných slov,

že  jste napsala zase jednu fantastickou debilitu. Skutečně tehdy pětiměsíční maminka? Vám říkala, že nevěděla, že  na 1.máje se nesmí prát plínky?

 Ta karma, že čím větší, tím lépe spisovatelko, to bude zase sláva, že ..se nestydíte takto lhát vážená dámo, to Vás maminka nenaučila, že lhát se nemá?;-O;-O;-O!!

0 0
možnosti

Brambach

22. 9. 2009 23:18
Re: Lhaní baronky Prášilové!!!

Počítám, že to autorce vyprávěla babička... Nebo maminka, které to vyprávěla její maminka... ;-D

0 0
možnosti

Arth-

21. 9. 2009 21:39
No... já bych řekl, že tady už ani postřiky nepomůžou.

Nechal bych to na přírodě - je mocná!

Takže navrhuji: rozmetat a zaorat. Nahluboko... souhlasím, že nejlepší je to dělat na zimu - mráz hodně pomůže.... ;-)

0 0
možnosti

hnupobijce

21. 9. 2009 20:38
No jo

udavani je u lidi bezne ... i v zapadni demokracii prijdete o praci raz dva kdyz si trosku nedate pozor na pusu a pracovnk muzete byt jako lusk.Jinak pokud vim tak i jestli neco doma stavite a jste nezamestnani tak vas mohou urady myslim v Nemecku popohanet ponevadz jste si na to mel najmout firmu.To, ze v CR musite mit hubu v praci na zamek,a to nejen v praci je snad naprosto normalni.Holt nekteri to maji asi za "konicka".Kdyz nekdo ale dela verejnosti skodlivou cinnost tak jako udavani snad neyslite ... vykrada , zabije a vy vite kdo to byl ... ac nekteri maji za udavani i tohle.

0 0
možnosti

Já, Claudius

21. 9. 2009 20:02
Tak nevím

Prvních 40 let jsme prožil v minulém režimu, ale nikdy jsem si nevšiml, že by se 1. května nesmělo věšet prádlo. A že jsem toho zažil!

0 0
možnosti

wiki5.5

21. 9. 2009 21:01
Re: Tak nevím

to se musite v prvni rade to pradlo naucit prat

0 0
možnosti

experience

21. 9. 2009 17:06
Udávání není hezké.

Ani udávání národa na blogu.

0 0
možnosti

ctenar1970

22. 9. 2009 0:25
Re: Udávání není hezké.

R^

0 0
možnosti

Vikina

21. 9. 2009 16:55
Zdravím, Klárko,

je to smutné, ale je to tak, jsou lidé, kterým není hanba stále na někoho donášet. Myslel jsem si, že je to pozůstatek komunistů, ale není tomu tak. Udávalo se už na počátku novověku, za revolucí, za R-U, za Němců (v tom se nijak nelišíme od ostatních národů), za komoušů a nyní také. Divíš se, v takovémhle režimu? Každý špatný režim udavače potřebuje a vždycky jich dost najde. Je to v systému, dneska sice nemusíš do průvodu, ale na druhé straně Tě někdo může připravit o zaměstnání - třeba proto, že má zálusk na Tvé místo. Čím špatnější systém, tím více udavačů - a o tomhle systému si snad iluze neděláš. Lidé, kteří čtou Blesk a dívají se na Superstar, se pak snadno nechají ošálit propagandou a volí pořád stejné darebáky. Ti, co se ošálit nedají a volí tzv. "nevolitelné" strany, jsou v děsivé menšině. Nevím, co se s tím dá dělat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky