Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pmichak

14. 3. 2008 4:16
asi nebudete verit

ceske banky jsou banda zlodeju neschopna vydelavat na predmetu podnikani. pri navsteve reznictvi take neplatite poplatek za zvazeni, zabaleni, placeni hotovosti, pozdraveni, nadmernym nakupem, vykosteni, odtucneni atd. pred lety jsem jako klient citi bank usa naivne odpovedel na podvodny e mail a z uctu mi bylo ukradeno cca $1000. Byl  jsem odkazan na sec. oddeleni banky, po me vypovedi /pravdive/ mi byla sdelena omluva a penize mi byly vraceny.  byl jsem v soku.  nedavno jsem potreboval prevest penize do ceske banky, nemel jsem potrebne udaje a muj mobil nemel program volani do ciziny. urednik mi ochotne podal telefon. za muj ucet neplatim nic. jsem bordelar, karty ztracim, rusim, objednavam nove, nikdy nic neplatim. banka profituje za nakladani s mymi ulozenymi penezi. tak jako reznik z prodeje masa.

0 0
možnosti
MS

Stuntman Mike

13. 3. 2008 6:55
No určitě by se našla banka,

která by tuhle službu měla levnější, jen hledat.... ale nadávat je vlastně rychlejší a snazší :-P

0 0
možnosti
SN

Sara13

13. 3. 2008 13:16
Re: No určitě by se našla banka,

No, možná, že nějaká banka ji bude mít levnější, ale jiné transakce bude mít zase dražší, takže pokud není posílání peněz do zahraničí prioritou, je kvůli tomu změna banky kravina. Odírání klientů v našem státě je nehorázné a nechápu, jak to, že to prochází....

0 0
možnosti
FK

Ferda Mravenec

11. 3. 2008 23:13
220 CZK za prevod jeste dobry ...

No, vicemene muzete byt rada, ze jste platila jen 220 CZK. Ja jsem nedavno potreboval dostat 900 liber do banky NatWest v UK. Pidil jsem se po poplatcich a nasel na strankach Nejduveryhodnejsi banky roku 2007 (dale jen NBR07) info o poplatku 1%. Sice mi to pripadalo celkem dost, protoze z banky Natwest stoji prevody do NBR07 fixnich 7 liber, ale protoze jsem penize vazne potreboval, zatnul jsem zuby a stiskl kouzelne tlacitko odeslat ... o co vetsi byl muj sok, kdyz na ucet v Natwest dorazilo jen 888 liber.

No nebudu se tu dlouho rozepisovat, vicemene mi z NBR07 napsali, ze jsem pako, ze neumim cist, ze je vse na jejich strankach prehledne napsano. 12 liber mi pry strhli jakesi banky na meziceste mezi CS a NatWest a oni z toho zadny zisk samozrejme nemaji, ale bohuzel i v dobe high tech me o takovych poplatcich nejsou schopni informovat predem.

Od te doby se uz jen vesele smeji etickemu kodexu NBR07, ktery rika:

0 0
možnosti
FK

Ferda Mravenec

11. 3. 2008 23:14
Re: 220 CZK za prevod jeste dobry ...

„Jestliže si vyberete náš produkt nebo službu, dáme

Vám jednoznačné a srozumitelné informace o jejich hlavních vlastnostech, o tom,

jak a za jakých podmínek fungují, jaké poplatky a případně úrokové sazby se k

nim vztahují, a to před podpisem jakékoli smlouvy.“

0 0
možnosti

Sonya

9. 3. 2008 20:24
Já Vám to tedy vysvětlím...

Není to zas tak složité. Veškeré převody peněz do zahraničí, případně do ČR v cizí meně, se provádí přes SWIFT (viz Wikipedia). Navíc skoro nikdy nejdou přímo do banky, kam chcete peníze zaslat, ale prochází přes 1 nebo více jiných bank. Důvody tady nebudu vysvětlovat, stručně řečeno banky nepřijímají platby od jakékoli zahraniční banky. Poplatky za převod jsou různé - BEN, OUR nebo SHA. První znamená, že veškeré poplatky platí příjemce, v druhém případě platí odesílatel a v třetím tak nějak napůl. Vy jste určitě posílala peníze s poplatkem OUR, tzn. že jste platila poplatky ČS i banky příjemce. Samozřejmě při převodu tak malé částky je nepříjemné platit tolik, ale proč si nejdřív nezjistit výši poplatku za službu? A proč nevyužít kreditní kartu? Dále započítejte práci lidí (ano, tyhle převody jsou pod dohledem lidí,

nejen programů), cenu programů pro hlídání špinavých peněz, podezřelých

účtů atd.atd. Důvodů je hodně. Neobhajuji výši poplatku, jen vysvětluji, proč je tak vysoký

0 0
možnosti
MM

palmic

10. 3. 2008 22:11
Re: Já Vám to tedy vysvětlím...

Evidentne do toho vidite. Muzete mi vysvetlit proc ty ceny nejsou na prvni pohled viditelne? Proc se schovavaji kam az nejdal to jde? Neni to pro stejny duvod, proc jsou tak vysoke?

0 0
možnosti

pert

9. 3. 2008 18:57
PANI AUTORKA A JEJI STEZOVATELSKE CLANKY

... Vyse poplatku neni dana (jako kazde sluz a zbozi) vyskou nakladu, ale otazkou konkurence. - To je proste ekonomicky fakt. To co tu pisete je mozna libive, ale naprsto zcestne. Rekneme ze si koupite statni byt a pujde to ho prodat. za kolik? s primezenou prirazkou nebo za co nejvice? a nejde jen o banky, jde o obecne chapani fungovani ekonomiky.

0 0
možnosti

Hufo

10. 3. 2008 10:39
Re: PANI AUTORKA A JEJI STEZOVATELSKE CLANKY

srovnáváte věci co nejdou srovnat. bankovní sektor byl v minulosti spíše oligopol než normální konkurenční prostředí (s lehce kartelovým nádechem) a ty špatné věci přetrvávají i když je v něm dnes více subjektů, protože nové subjekty rády převzali zavedená "pravidla", takže konkurence v tomto sektoru nefunguje jak má. navíc když do nových subjektů přešli pracovat lidi ze "starých" bank a všichni se pomalu vzájemně znají a vždycky se dohodnou. takže poplatky mohou být větší než je trhem uznaná "běžná" výše. jenže lidi nemají šanci banky nevyužívat, dneska prostě musíte mít běžný účet, jinak nemůžete fungovat.

když jdu prodat byt, tak se sice snažím prodat za co nejvíc, ale musí to akceptovat trh. takže pokud neprodávám nějakou super "raritu", tak defacto prodám nakonec byt s přiměřenou přirážkou co akceptuje trh

0 0
možnosti

Jindra

9. 3. 2008 18:09
změnit banku

Typický postoj koncového klienta, který banky hojně využívají. Sice Vám to vadí, ale než s tím něco udělat a jít jinam, kde nebudete platit ani to braní za kliku, kdepak, co kdyby tam bylo papírovací martirium? Madam, omlouvám se, ale ten poplatek je za Vaši lenost. Platíte za to, že jste líná změnit drahou a extra nepružnou banku za nějakou lepší a pružnější.

Dokud se nenaučíte, že když se Vám to nelíbí, tak se ozvěte, nebo jděte jinam, kde je to levnější, tak můžete jen sedět u netu a stěžovat si, že to bylo drahé.

Jak rád bych na konci článku četl větu" naštvali jste mě, jdu ke konkurenci", ale bohužel, zase jen smutné konstatování, jak je ten svět hrozný, aby Vás čtenář politoval, ale výsledek nula

0 0
možnosti
JT

slatin

11. 3. 2008 18:04
Re: změnit banku

Přesně napsáno.Já už přešel k mBance,a až zavedou SIPO a platby do zahraničí, pak zruším všechny účty u stávajících bank.

0 0
možnosti

černá kočka

9. 3. 2008 9:26
bankovní poplatky

Nejde jenom o posílání peněz do zahraničí, ale o bankovní poplatky celkem - mám možnost porovnat cenu hodně podobných účtů v různých bankách v ČR a Česká spořitelna je opravdu hodně drahá a pomalá. Zkuste si zjistit, kolik byste za svůj účet platila v jiných bankách, budete překvapená.

0 0
možnosti

Petr

9. 3. 2008 15:32
Re: bankovní poplatky

No, ať porovnávám jak porovnávám, tak mi z toho české banky všeobecně vycházejí velice špatně...

Ale budiž - platba směrem "ven", chápu poplatek, ale nikdy mi nikdo z ŽÁDNÉ banky nevysvětlil poplatek za PŘÍCHOZÍ platbu ze zahraničí - jedná se vždy prakticky řádově až o několik set korun, byť platba odešla ze zahraničí již převedena v korunách! 

Souhlasím s níže zmíněnými postupy - cokoliv, jen ne zahraniční platbu přes českou banku - PayPal, Moneybookers si nechávají "za nehty" mnohonásobně nižší částky a fungují naprosto spolehlivě ....

0 0
možnosti
PP

Roumen

7. 3. 2008 17:06
Do zahranici...

...jedine pres PayPal nebo MoneyBookers. Posilal jsem napriklad do Kanady 100USD, poplatek cinil 0.5EUR. R^

0 0
možnosti
S

skrbling

7. 3. 2008 16:50
Zahraniční platby

S těmi zahraničními platbami je potíž, zvlášť s takhle malými. Větší (alespoň od 10000,- Kč) se nevyplatí posílat bankou, ale přes devizového obchodníka (Citco, Exchange, atd.). U nich jsou zahraniční platby od určité sumy dokonce zadarmo.

Jinak nechápu, proč mají lidé problém s bankovními poplatky (obecně). Už je tu několik bezpoplatkových finančních ústavů. Já už mám léta peníze u FIO, družstevní záložny, kde neplatím ani halíř (pravda, zahraniční platbu myslím zpoplatněnou mají) a teď je tady i ta mBank, ale ta zase nemá na rozdíl od FIa pobočky.

0 0
možnosti

kouda

7. 3. 2008 16:37
...

co přechod na EURO, ten by vám nepomohl? otázkou ale je, kdy naši super posl(r)anci se konečně rozhejbou... osobně doufám, že mbank časem bude mít pobočky a automaty téměř v každém městě, aby člověk nemusel sponzorovat okrádačský manýry již x let fungujících bank v ČR.

0 0
možnosti
PM

Vocour

7. 3. 2008 16:44
Re: ...

Co mají poslanci společného s přechodem na euro, posranče?

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky