Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

dajana.p

1. 4. 2008 20:06
:-)

To chce umět rodit děti. ;-D Začátek prosince a je to vychytaný.

0 0
možnosti
JM

Hucul

1. 4. 2008 14:31
Nevidite cely problem.

Protoze byla zakum vnucena devata trida (zcela zbytecne a bez koncepce), je prumernemu maturantovi 19 let. Tento clovek ma tedy necelych 6 let, aby dokoncil svoje vysokoskolske vzdelani. Pokud nahodou prvni skola neni presne to, co si predstavoval, pokud musel opakovat nejakou zkousku a ztratil semestr ci dva nebo pokud, nedej Boze, stravil rok studiem v zahranici, tento mlady clovek muze take zacit necekane platit skolne. Proc? Protoze prekrocil vekovou hranici 26 let, kterou konci vzdelani zdarma, kterou konci sleva na MHD, kterou proste KONCI STUDIA. Tato hranice se se zavedenim zbytecne devate tridy neposunula. Pokud mate moznost sve dite poslat do skoly drive, udelejte to. Jednou vam podekuje s diplomem v ruce.

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

1. 4. 2008 13:39
Tak už je mi

jasný, proč jsem v první třídě nosila černé růžky a poznámky typu "křičí při vyučování" :-)Nastupvala jsem v pěti letech a psychologmě označil za způsobilou přestože jsem mu tvrdila, že rozdíl mezi jablkem a balónem je ten, že balón není červenej :-)

Ale vážně...myslím, že děti mají nárok na co nejdelší bezstarostné dětství. Ať si ho užilou.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

1. 4. 2008 10:29
aktuálně

Aktuálně řeším situaci, kdy dítko paradoxně zaostává. Zvyklo si totiž, že z učiva téměř všechno zná a že tedy se nemusí učit. Dítě, které bylo v 1. třídě snem paní učitelky, v té 2. horko těžko dohání.

0 0
možnosti
JM

Hucul

1. 4. 2008 14:35
Re: aktuálně

Hehe, ja se nezacala ucit ani na te vysoke, dodnes to neumim. Nemam "sitzfleisch", snadno se zahledim do dali a prestanu venovat pozornost studovanemu, neni nic snazsiho nez mne rozptylit a v dobe zkouskoveho jsem byla zasadne k nalezeni v hospudce Himalaya nad desitkou a madraskou omackou s chapati. Ono tomu Vasemu decku mozna postaci proste pretrpet to obdobi, kdy se po nem chce memorovani blbosti. Jakmile prejde do faze vzdelani, kdy uz muze informace jen dohledavat a predevsim myslet, bude za vodou.

0 0
možnosti

lubossula

1. 4. 2008 10:15
Jako vidim ja

Predevsim, je treba rict, ze psycholog u ditete pozna vse co je treba. Samozrejme pokud je to dobry psycholog a pokud ma na zkoumani dostatek casu. Jednou z nejlepsich pozorovacich metod pro tento pripad je hra. Okamzite se dite projevi temer ve vsech smerech - jak se umi postavit ke sve roli ve hre, jak umi prijimat prohru, jak umi strhnout ostatni nebo zda se jen veze... To vse a spoustu dalsiho je viditelne, staci jen mit otevrene oci. Tez nepovazuji za prilis dobre predskolni deti ucit veci - cteni, psani  a pocitani - ktere se uci ve skole. Pokud jde o odklady. Jsem presvedcen, ze minimalne 50% pozadavku na odklad je naprosto neoduvodnenych. Jsou motivovany spise snahou prodlouzit diteti bezstarostne destvi a  tez stejnou bezstarostnost rodicum.  Skola  prinasi povinnosti detem , ale  tez i rodicum,  tak proc by si  zejmena rodice  bezstarostnost o rok neprodlouzili. A  to neni  moc dobre.

0 0
možnosti
AC

a-c

1. 4. 2008 9:46
ani šest let nemusí být vhodný věk

Velmi dobře napsáno... při nástupu do školy nejde pouze o inteligenci. Dítě by mělo být mezi vrstevníky i věkem... I když aktuálně mi to připadá jako opačný extrém... u nás nastupovaly do první třídy pouze 3(!) děti, kterým bylo ten rok 6 let. Většina byla o ročník starší a několik jich dokonce ten rok dosáhlo věku 8 let. Na začátku první třídy... Co k tomu dodat. Zbytečně mnoho odkladů. Nelze se pak divit, že dítě, kterému bylo před prázdninama šest, je dostatečně vyspělé, aby šlo do školy, ale přesto je "pozadu", protože většina dětí je o rok starší a nejstarší dokonce o rok a třičtvtě. To se pak těžko rozhoduje... poslat v takovém případě čerstvě šestileté dítě do první třídy???

0 0
možnosti
SL

Lesi

1. 4. 2008 9:34
Mně ten článek přijde

jako takové to klasické: Řekni mi, co chceš udělat a já ti řeknu, proč to nejde.

1. sociálně nevyzrálá šestiletá holčička - OK, může být. Ale pokud chce rodič odklad nebo dřívější nástup, tak dítě posuzuje pediatr a psycholog a podle jejich rozhodnutí se škola řídí. I-netová známá dávala dítě "o rok dřív" do školy a psychologa prý ani tak nezajímalo, že dítě píše, čte a počítá, ale právě ta sociální vyzrálost a schopnost se soustředit. Takže při dřívějším nástupu do školy je daleko menší pravděpodobnost, že bude přijato dítě nevyzrálé, než u běžného nástupu ze zákona (protože ty "běžné" děti před nástupem neprochází psychologickým vyšetřením s cílem detailně posoudit školní zralost).

2. pokud dítě ve škole opravdu jenom sedí jak pecka a donekonečna vyplňuje řádky s oválkem a čárkou, tak se ani nedivím, že tzv. vyrušuje. U nás prvňáci mají pohyb i při matice a češtině, dělají chodící diktáty, počítají pomocí krokování, některé úkoly dělají týmově na zemi uprostřed třídy...

0 0
možnosti
SL

Lesi

1. 4. 2008 9:40
Re: Mně ten článek přijde

3. nemocnost - u holky ve třídě jsou děti přijaté v řádném termínu nebo s odkladem, přesto v zimě jich do školy kolikrát chodilo jenom pár. Možná odložit začátek povinné docházky na devět-deset let, když šest-sedm-osm je málo a děti jsou furt nemocné?

4. dcera se nedávno nechala slyšet, že ve škole je to "daleko lepší a zajímavější" než to bylo ve školce ;o) MMCH dítě té mé známé, co šlo dřív, se ve školce mezi dětmi už nudilo a ve škole bylo v pohodě.

0 0
možnosti
A

Aabulafia

1. 4. 2008 9:12
karma

Souhlasím s Vámi, pokud si to dítě vyloženě nepřeje, nedávala bych ho do školy o rok dřív.

Jako malá jsem uměla v předškolním věku plynule číst a psát, kreslit, plavat, jezdit na kole..... ale rodiče mě poslali do školy o rok později, abych nebyla nejmladší ve třídě a taky kvůli hyperaktivitě. Musím říct, že jsem toho nikdy nelitovala.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky