Západ stupňuje agresi

Když jsem se dozvěděl zprávy ze serveru idnes.cz, myslel jsem si, že čtu informace ze zlého snu. Titul této zprávy zněl. ,,Britští vojáci míří do Kyjeva. Ukrajince naučí, jak bojovat s Rusy.“ Určití politici západu zřejmě nepochopili, co jsou mírové dohody. Samozřejmě chápu, že mou osobu někteří lidé slovně napadnou, že byli separatisté ti první, kteří porušili mírové dohody v Debalceve, ale v  médiích jsme se dozvěděli tu skutečnost (zdroj viz níže), že separatisté žádali ukrajinskou armádu v tomto městě, aby své jednotky stáhla bez boje, ale bez techniky.  Tato podmínka byla pochopitelná, protože separatisté se obávali, že ukrajinská armáda při stahování vojenské techniky z Debalceve, začne separatisty odstřelovat. Této možnosti ukrajinská armáda nevyužila a začala bojovat proti separatistům.

Když se konečně uklidnila situace, přijde David Cameron s prohlášením (zdroj viz níže), že Velká Británie pošle své vojáky na Ukrajinu, kteří mají pomoci s výcvikem tamní armády.

A dále idnes.cz uvádí, cituji. ,, Poradce ukrajinského ministra potvrdil, že prezident Porošenko na zbrojařském veletrhu v Abú Zabí dojednal dodávky zbraní ukrajinské armádě.“ Dále uvádí, že nevylučuje v budoucnu dodávky zbraní na Ukrajinu a že je třeba se bránit agresi Ruska, které může destabilizovat celou Evropu.

Celý svět je svědkem, že Rusko žádnou agresi nestupňuje, ale že toto stupňování vytváří západ, a to anglický premiér David Cameron, ukrajinský prezident Petro Porošenko, ale i polský prezident  Bronislaw Komorowski, který prohlásil, že o vyslání vojenských instruktorů na Ukrajinu bude uvažovat i Varšava, jak se v článku uvádí. 

Takže zcela veřejně porušují mezinárodní mírové dohody politici třech států Evropy.

A proto chci položit na závěr několik otázek pro čtenáře. Hrozí nám světová válka ? Koho je zájem stupńovat tento regionální konflikt, v konflikt globální ? Je to Rusko, které má dluh 15 % HDP nebo to jsou velmi vyspělé, kapitalistické a demokratické státy západu, které mají nesplatitelné dluhy 44 až 260 % HDP, které stále narůstají ? Neznáme tento scénář z roku 1939 kvůli celosvětové krizi, která začala v roce 1929 ?

 

Zdroj :

http://zpravy.idnes.cz/vojaci-britanie-budou-cvicit-ukrajince-proti-rusum-fxv-/zahranicni.aspx?c=A150224_152320_zahranicni_jw

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zive-pondeli-16-unora-ukrajina-rusko-separatiste/r~a9925f72b14111e4bdad0025900fea04/

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Malý | pátek 27.2.2015 10:01 | karma článku: 36,96 | přečteno: 1611x