Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proti gustu žádný dišputát. Ale - jeden moudrý lékař (k němu se přidali i další) řekl, že pro zdravý životní styl by se měli potraviny konzumovat vypěstované jen v okruhu 60 km. Předpokládám, že myslel vše, čím se živí lidské tělo. A víno je safra výživná výživa. Jen těch minerálů co obsahuje a červené navíc ještě obsahuje resveratrol, protizánětlivou látku. Takže jsem již od roku 1999 rád za Vavřinec ze Strachotína, není tak daleko od nás. Dříve jsme jezdili až do Vracova, odkud Měsíčkovi dodávali víno (za I.republiky) na Hrad, do Prahy. To byl malvaz.

Souhlasím se závěrem v článku a přimlouval bych se, aby každý co nejdříve poznal, proč jsou moravská vína ta nejlepší. Ku prospěchu svého zdraví a ku prospěchu pracovitých pěstitelů révy vinné a výrobců vína. Jistě to znáte - "dobré víno nás přiveden rovnou do nebe". Pro ty kdo nikoliv:

"Dobré víno dává vzniknout dobrým myšlenkám, dobré myšlenky jsou předpokladem konání dobrých skutků, dobré skutky nás přivedou do nebe." Druhá věta - viz výše...R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za názor, myslím, že nic se nemá přahánět a když k těm stovkám moravských flašek člověk tu a tam přihodí jednu zahraniční, tak to bude pěkně vyrovnané. Citáty moc hezké a pravdivé.

1 0
možnosti

Bohuzel se ta svetova vina z Moravy nejak nedostanou na trh. A ve svete uz vubec ne.

Ale asi by to chtelo trochu diferencovat, protoze jsem jednou dostal take vino z Moravy. Modry Portugal z vinarskych zavodu Karvina. Ta lezi take na Morave. A musim priznat, ze nic osklivejsiho jsem v zivote nepil.

1 1
možnosti
Foto

S tím prodejem našich vín v zahraničí máte bohužel pravdu. Někteří cizinci dokonce ani neví, že se u nás víno vyrábí. Ono proniknout na trh vedle takových gigantů jako jsou Francie a Itálie je docela složité. Přála bych našim vinařům i v této oblasti více úspěchů.

1 0
možnosti

Já zatím dávám stále přednost domácí produkci. Na Moravě máme kamarádku, majitelku Vinselekt Michlovský a tudíž není nouze o výborná vína.

Ale musím říct, že nedávno jsme byli V Mělníku a i tam jsme si pochutnali.

1 0
možnosti

Kdysi byla po zemich ceskych proslavena melnicka Ludmila. Jednou jsem se pri navsteve toho mesta ptal kde ji koupim. A pracovni kolega, domorodec mi pravil dejte pokoj s takovymi patoky. zastavte se na namesti v kvetinarstvi a ptejte se na revovy list. To bylo opravdu dobre vino.

0 0
možnosti

Tuhle jsem u kamaráda dostala Merlot z Chile aspoň se tak tvářila lahev, jenže po bližším prostudování jsme zjistili, že ten chilský Merlot byl lahvován na Moravě.. 8-o

0 0
možnosti
Foto

To je bohužel dnešní globalizační praxe. Chutnsl vám aspoň?

0 0
možnosti

Ze zahraničních vín pijí jen polská, wino " patykiem pisane"., to určitě neznáte...;-D

0 0
možnosti

Nejznámějším druhém tohoto výborného vína je jabol

Jacek i Agatka poznali się w szkole

Ona była dobra z matmy, a on pił jabole

Jacek a Agatka se poznali ve škole

ona byla z matematiky,Jacek pil jabole.;-D

0 0
možnosti
Foto

Já, myslím, až na malé výjimky, nepít.

0 0
možnosti
Foto

Určitě nepít levná vína, ale pokud se občas člověk náhodou dostane k těm dražším, tak je to fakt lahoda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem redaktorkou, milovnicí vína a začínající sommelierkou v eDegustace.tv. Moje motto: „Ani milovat, ani pít víno není možno bez lásky a hlubokého citu.“

Seznam rubrik