Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K92a58r44e43l 68C52a32c36h

2. 2. 2016 22:26

Před několika lety jsme s přáteli zavítali ve vesnici Dubina, kde jsme kempovali při sjíždění Ohře, do jakési vinárny zřízené v rodinné vile. Zrovna tam měli v zahradě nějakou soukromou akci i s hudbou, ale pozvali nás ať si jdeme sednout. Vinný lístek měli, jako kdyby měli ve sklepě kdovíco. Když nám vybrané víno majitel přinesl, donesl na stůl otevřenou lahev. Otevřené lahve nosil i k dalším stolům. Podle mně měl ve sklepě sudové bílé a červené a sbírku prázdných lahví francouzských a moravských značek. No měli jsme radši zůstat u piva v dobré obyčejné vodácké hospodě paní Dvořákové. Tam alespoň člověk ví co dostane.

0 0
možnosti
Foto

Tak to je taky dobrý, hlavně že to ostatním nevadilo. Taky bych asi zůstala u piva. Ač jsem vinař, dám si ráda i dobré pivko.

0 0
možnosti
Foto

Asi jsme na tom na Moravě přeci jen maličko lépe :-) a je kam jít :-):-)

0 0
možnosti
Foto

Naštěstí může člověk jít vždy do nějakého sklepa. Pokud má oblíbeného vinaře, tak je pak za vodou.

0 0
možnosti
Foto

Vaše výzvy ke konci článku působí tak trošku jako komerční sdělení. Myslím, že takovéto snahy zde projevují od finančních poradců až po realitní agenty mnozí.

Musím konstatovat názor, že ani sommeliérovi na volné noze zde pšenka nepokvete;-)

Tady totiž lidé hledají spíš zábavu:-)

0 0
možnosti
Foto

To by mě opravdu zajímalo, co konkrétně myslíte? Že se mají lidi pochlubit, co se jim nelíbilo? No, myslím, že někdo určitě rád poskytne zajímavou historku. Nikde z toho necítím žádnou komerci, ale ráda se nechám poučit

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si trochu odbočit od tématu a zajít do obchodu, třeba do běžného nečeského supermarketu. Lahve s vínem v regálech stojí, místo toho, aby vodorovně ležely. Možná to mělo dříve smysl u korkových zátek, jenže dnes se zátky, podle toho z čeho jsou vyrobeny, podobají spíše plastu, což je dnes obvyklé již také i u vín francouzských (např. u Bordeaux)....;-)

0 0
možnosti
Foto

Je pravda, že třeba v Rakousku už se upouští i od korkových zátek, teda samozuřejmě podle typu vína. Ale dají tam klidně šroubovací uzávěr a nikdo se z toho nepohoršuje. To u nás ještě tak běžné není a přitom třeba právě v restauracích by jistě šroubovací uzávěr uvítali. Všechno jde kupředu, ale občas se pak zjišťuje, že to staré zase nebylo až tak k zahození, tak možná za 10 let bude zase jenom korek, kdo ví?

0 0
možnosti
JR

J11a12n 40R85á32ž

2. 2. 2016 18:18

Hele, pane vrchní doneste nám nějaké dobré víno, volá dáma středních let, dle přízvuku někde od Plzně.

Mohu nabídnout vynikající Ryzling rýnský, pozdní sběr, ročník 2012, polosuché z oblasti Mikulovské.

Dobrá, povídá dáma, a doneste nám k tomu Mattonku, my už si střik uděláme sami.

P.S. Odposlechnuto v brněnské vinárně U královny Elišky.

P.P.S. Číšníka museli omývat!

0 0
možnosti
Foto

Jo to je slušný, ale na druhou stranu, když host platí ...

0 0
možnosti
Foto

I63v26a53n 61M10a91r66e90k

2. 2. 2016 17:22

Já ty rybízáky zásadně nepiju, takže jsem těchto problémů a starostí ušetřen . Rv

Vivat pravá valašská 51.5 procentní ! R^

1 0
možnosti
Foto

No jo, ale vy si musíte zase dát pozor na metanol ...

0 0
možnosti
JF

J93a64n 72F40r88o68l85í21k

2. 2. 2016 17:12

Úroveň restauračních služeb se sice lepší, ale u vína to je stále bída. Mám svoje osvědčené vinaře a snažím se objednávat jejich vína. Často si vyberu a dotyčné víno není k mání i na třetí pokus. Nebo si ve větší společnosti chceme dát druhou lahvinku a ouha, byl jen jeden kus. Občas ale narazím na restauraci, kde vínu rozumí a také mají slušný výběr kvalitních domácích vín. Umí je i prezentovat a už zpracování nápojového lístku dává tušit, že jsem narazil na lidi znalé, dobrých vín si vážících.

0 0
možnosti
Foto

Tak to je skvělé zjištění, že i takové restaurace existují.

0 0
možnosti
RE

Určitě nejen Vy. Rozuměla byste si náramně s mojí přítelkyní. Ta, když vypráví, jak je to s vínem v restauracích, tak se musím smát, protože já piju pivo. Na otázku ,,jaké máte víno?" prý většinou odpoví ,,červené a bílé" Tak na to přítelkyně s kamarádkami rovnou: ,,tak jdeme."(jinam) Stejný výsledek má i poněkud fundovanější odpověď: ,,Frankovka a Ryzlink rýnský." Nejlepší je ovšem příhoda, kdy už už to vypadalo dobře, servírka pravila ,,Tramín červený." Jaru s kamarádkou se rozzářily oči: ,,tak to si dáme!!" servírka: ,,takže dvakrát dvě deci červenýho...." Jaru: ,,tak deme..":-)

1 0
možnosti
Foto

Hmm, to je docela legrační příhoda, akorát pak se člověku ten výběr poněkud smrskne ;-(.

1 0
možnosti
Foto

Nejhorší je, když na provzovatele jediné slušnější restaurace v okolí narazíte ve vietnamské večerce, jak táhne prázdné PETky.

A rázem je na vinném lístku tradiční česká Pálava.

0 0
možnosti
Foto

Tak to je teda mazec. Právě proto si spíš dávám v restauraci k jídlu víno lahvové, ale i tam se dá mnohé pokazit.

0 0
možnosti
Foto

Byla jsem nucená článek mírně poupravit. Neznám úplně pravidla blogů, ale byl tam odkaz na naprosto nevinný průzkum, aby se čtenáři podělili o svoje zkušenosti a tím bych zjistila, jestli mám jenom smůlu ns špatný personál nebo je to u nás tak nějak pravidlem na všechno kašlat. Tak snad nebude ten odkaz vadit v diskuzi. Pokud chcete přidat své zkušenosti, tak zajděte na https://prezentace-vina.vyplnto.cz/.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 506x
Jsem redaktorkou, milovnicí vína a začínající sommelierkou v eDegustace.tv. Moje motto: „Ani milovat, ani pít víno není možno bez lásky a hlubokého citu.“

Seznam rubrik