Zamilovala jsem se.

No, rozhodně to nebylo žádné prudké vzplanutí. Spíš takové to, co vám vnutí život a vy ohrnujete nos. Vztah vám přijde jednoznačně nerovný. A pak se to zlomí a je to tady. Zamilovala  jsem se do myčky na nádobí.

http://www.seniortip.cz/portal/cz/seniortip/article/2473/Image/i

Nejdřív s tím, že pořídíme myčku, přišel manžel. Viděla jsem to v jednoznačných barvách. Nechce se mu strkat ruce do dřezu. Moc se mu sice nedivím, se svou výškou a linkou přizpůsobenou mojí trpaslíkovitosti myje skoro v kleče. Nicméně nového přístrojáka do rodiny jsem odmítla okamžitě.

Nádobí myju dlouhé roky a nikdy mne z toho neubylo. Naopak mě pořád přibývá a co kdyby po omezení sportovních výkonů ve dřezu přibyly faldíky ještě i na dosud útlých zápěstích? 

Upgrade špinavého nádobí na čisté je taky skvělá výchovná záležitost a nácvik uvědomění si příčin a následků (Ségra, umyj ten talíř pořádně nebo tě s ním majznu po hlavě) a taky týmové spolupráce (Brácho, vypni ten facebook a pojď utřít nádobí jinak ani jeden nedostaneme puding). No a v neposlední řadě je to dokonalý a jednoduchý trest. (Zase jsi přišel pozdě? Nádobí je, Zlato, na týden jen a jenom tvoje).

K tomu všemu jsem si byla jista, že nám myčka do kuchyně prostě nevejde a nevejde a kam-to-jako-všechno-dáme. Kroutila jsem hlavou tak, že jsem si ošoupala obratel a týden chodila s hlavou bezpečně zacvaknutou v krčním límci. Nevykroutila jsem se.

Najednou stála v garáži. Mlčky čekala a tvářila se čistotně. Myčka. Domem se mihli šikovní pánové a udělali cosi se skřiňkou a cosi jiného s kohoutky a jednou, když jsem přišla z práce, stála v kuchyni. Bílá, s bublinkami na předním krytu. Manžel před ní stál tak hrdě, že jsem se chvílku bála, že před myčkou je natažená páska a mne čeká slavností přestřihnutí. Tak poťouchlý naštěstí nebyl. Čekala mne pouze instruktáž (Tady nasypeš prášek, ostatní tam je, zavřeš, zmáčkneš čudlík.) Zmáčkla jsem čudlík a povím vám - nic moc. Ten divný přístroj nemá ani skleněná dvířka, aby se od dřezu odvrhnutá paní domu mohla kochat bezručním pucováním skleníček. Tak jsem šla. Mylo to neskutečně dlouho a pak to dlouho chladlo. Uf.

Jenže pak přišly Vánoce. Gauče, křesla i podlahu obsadili lidi a další lidi. Velcí i malí. A na Silvestra jsem před půlnocí zmáčkla čudlík na myčce a místo utěrky vzala flašku šampusu a bundu. Vyrážela jsem spolu s ostatními na ohňostroj a zjistila, že jsem zamilovaná. A jak se tak znám, bude to láska dlouhodobá. Jen kdybyste mi někdo ze zkušených strojomyčů poradili, jaký alternativní odpustek vymyslet pro dětské provinilce. Pořád mne nic srovnatelně dobrého nenapadá.

A to jsem na to zrovna teď vážně soustředěná. Sedím totiž na gauči a inteznivně pracuji. Myji  přece nádobí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Majová | neděle 12.1.2014 21:49 | karma článku: 13,83 | přečteno: 1005x
  • Další články autora

Jana Majová

Stalker

18.9.2022 v 23:05 | Karma: 36,70

Jana Majová

Marie Milá (Šípková)

3.2.2022 v 18:26 | Karma: 23,41

Jana Majová

FAQ pro holky u šicích strojů

20.3.2020 v 20:39 | Karma: 24,48

Jana Majová

Když peče celá zem, fandím.

9.3.2020 v 18:41 | Karma: 27,29