Blud úřední obludy přímo medailový

To jsem si tak zašla do lékárny pro paralen plus. Jednou za rok se hodí, když uhodí chřipka. Kromě medicín za asi tři stovky jsem si do sbírky zařadila báječný blud. No neberte to - takhle v akci!

Když se před časem objevila "pseudoefedrinová evidence", nijak zvlášť mi to nevadilo. Jako zdravotnice ve výslužbě vím, že na chřipku zabírá máloco a tak díky, farmaceutický průmysle, za všechny ty paraleny plus, modafeny a kdoví co ještě. No a jestli tyhle barevné krabičky vykupují výrobci pervitinu po kilech, tak klidně v lékárně podám kartičku pojištěnce. Hlavně, když nemusím k lékaři a budu brzy v posteli.

Pak se to různě řešilo a propíralo a došlo na ochranu a shromažďování osobních údajů a celý ten kolotoč se zase zastavil s tím, že osobní data s takto shromažďovat nesmí. No dobrá, dostanu svůj každoroční paralen plus bez otisku prstu a skenu rohovky.

A pak přišla. Chřipka. Mládě mi volalo a skomírajícím hlasem hlásilo přeměnu vlastního těla v radiátor. Proměnila jsem se v matku - tygřici a jala se zachraňovat. Pomeranče, mandarinky, kus slepice na polívku, znáte to. No a lékárna. Celaskon, něco od kašle, něco na rýmu a PARALEN PLUS. Usměvavá lékarnice chce občanku. Divím se - evidence je přece zrušená, ne? Vysvětluje mi, že sice je, ale že oni si nechají moje data v lékárně. Zase se divím. K čemu jim budou, když si klidně můžu obejít deset místních lékáren a bude to v pohodě? A opět usměvavé vysvětlení. Centrální registrace je zrušená, samotná vyhláška (či co to je) o evidenci pořád platí. A tak si mne zapíšou, nebo mi lék neprodají. Královsky pobavená touhle absurdností jsem usměvavé paní doložila svoji totožnost. Pak s komentářem, že tohle normální lidi otráví a výrobě pervitinu zdar, jsem mazala domů zachraňovat.

Ó jé, Cimrmane, velikáne tohoto národa, to bys ve své úřednické velemoudrosti ani ty nevymyslel, že?

Autor: Jana Majová | pondělí 16.11.2009 20:58 | karma článku: 20,84 | přečteno: 1494x
  • Další články autora

Jana Majová

Stalker

18.9.2022 v 23:05 | Karma: 36,70

Jana Majová

Marie Milá (Šípková)

3.2.2022 v 18:26 | Karma: 23,41

Jana Majová

FAQ pro holky u šicích strojů

20.3.2020 v 20:39 | Karma: 24,48

Jana Majová

Když peče celá zem, fandím.

9.3.2020 v 18:41 | Karma: 27,29