Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 11. 2009 7:59
a co to otočit

a co kdyby se to otočilo. Každý kdo by si chtěl koupit v lékárně lék s efedrinem, by musel přinést do lékárny potvrzení, že si lék nekupoval někde jinde.Oběhne pár lekáren dá si o u nich potvrdit že si u nich nekupuje Paralen Plus ....

0 0
možnosti
JM

majova

17. 11. 2009 9:49
Re: a co to otočit

ty jo, to je rozkošně drsnej nápad :-). Což o to, u nás by to šlo, lékáren je tak deset. Ovšem, než by oběhl Pražák, už se i uzdraví, ne? :-)

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 11. 2009 7:54
Nevím jestli to ještě platí ...

.. ale před časem jsem si šel na radu lékařky koupit Anopyrin. V lékárně se mne zeptali za Anopyrin 100, či Anopyrin 200. Řekl jsem, že stovka postačí. Na to opáčili, že ta je na lékařský předpis. "A dvoustovka snad ne?" zeptal jsem se. "Ne, ta ne, tu Vám klidně prodáme bez předpisu" zněla odpověď. Na moje nechápavé kroucení hlavou, řekli, že je to taký předpis za který nemohou. Když jsem se zeptal, zda si smím bez lékařského předpisu půlit dvoustovkovou tabletu, řekli mi, že klidně, že ta tableta má od toho takovou drážku, aby to lépe šlo.

0 0
možnosti
MF

falm

17. 11. 2009 1:56
Kupte si priste Oscillococcinum

0 0
možnosti
A

Amoniak

17. 11. 2009 12:03
Re: Kupte si priste Oscillococcinum

Ale fuj, takhle dělat reklamu předražené směsi sacharózy a laktózy.  ;-O  Že se nestydíte. 

0 0
možnosti
P

p_jiri

17. 11. 2009 0:29
Další zbytečně nafukovaná bublin

Na co sakra lidi ten pseudoefedrin potřebujete? Každej vyvádí, jak je chemie "nepřírodní" ale kvůli blbýmu ucpanýmu nosu do sebe cpete chemikálii perorálně místo abyste ji aplikovali jen lokálně????

Teplotu srážej předražené směsi "všechno v jednom i pro naprosto nechápavý" úplně stejně jako jednosložkové léky na snížení teploty, složky na kašel berte samostatně podle aktuálního stavu a ne zbytečně s každou tabletou a na ten nos vám snad sprejík stačí. I kdyby to náhodou vyšlo o pár korun dráž na jednu dávku než ty zneužívané přípravky, tak nevidím důvod, proč najednou tak vyvádět.

Kdyby výrobcům nešlo o co největší odbyt i za cenu toho, že vlastně zásobují feťáky, tak se s tím už dávno dalo něco dělat.

0 0
možnosti
JM

majova

17. 11. 2009 9:46
Re: Další zbytečně nafukovaná bublin

Hezký den,

vřele Vám doporučuji zopakovat si nějakou tu lekci čtení. Mé písání neřeší, co je správné baštit na chřipku, ani nenasytnost farmaceutických gigantů. Ale jednu naprosto pitomou vyhlášku...nicméně za rady díky, i nadále spokojeně zůstanu u svých postupů, které ovšem neznáte, že? V článku o nich není ani zmínečka, drahý kolego :-)

0 0
možnosti
H

hav

16. 11. 2009 23:45
můj zážitek

z doby, kdy měla fungovat centrální evidence. Praha, pátek 17:30 a přítel volá, že chřipka dorazila. Oběhla jsem x lekáren a všude slyším: "centrální evidence nefunguje, přineste si recept". Zajímavé ovšem bylo, že centrální evidence fungovala v nákupním centru Arkády. Dokonce mi milá paní magistra sdělila, že mám nárok na 60 tablet Paralenu plus měsíčně. Tohle by fakt nevymyslel ani sbor kocourkovských radních:-P

0 0
možnosti
Z

zcek

16. 11. 2009 22:37
nedali

Mně nic na chřipku v lékárně nedali, tedy nic s pseudoefedrinem. Doktorka se na mě dívala podezíravě jako na největšího simulanta, co kdy viděla, opovržlivě řekla, ať si něco koupím v lékárně a v lékárně mi řekli, že mi nic nedají, ať si to nechám napsat. Tomu říkám péče o zdraví lidu;-D;-D

0 0
možnosti