Kauza ABL žije. Štyler a intriky ODS Prahy 11.

ODS prosadila odvolání Ing. Štylera (člena Hnutí pro Prahu 11) z Kontrolního výboru.  Proč?  Předseda místní ODS, Jiří Janeček, po hlasování zastupitelstva pro ČTK uvedl, že Štylera odvolali kvůli jeho nevhodným výrokům, "kdy v podnapilém stavu připíjel na smrt starosty jedenácté městské části Dalibora Mlejnského". Dalším důvodem byly údajně opakované výhrůžky zaměstnancům úřadu, kteří se účastnili jednání výboru pro územní rozvoj. 

Skutečnost? Při projednávání odvolání Ing. Štylera o žádných důvodech nepadlo ani slovo. Prostě byl navržen k odvolání. Bez odůvodnění. Média se údajné důvody dozvěděla v okamžiku hlasování, já je znám až z ČTK. A to jsem byl v jednacím sále. Zase nějaká časoprostorová smyčka. To se nám na Praze 11 stává. Na přímo položenou otázku nám ODS důvody odvolání nesdělila. 

Zmíněný přípitek proběhl podle Ing. Štylera za poněkud jiných okolností (viz jeho vyjádření pro tisk). Tak, jako tak, Ing. Štyler se 11.4.2011 Mlejnskému veřejně omluvil. Pokud by nám měl incident zabránit v rozkrytí neuvěřitelných transakcí na Praze 11, stanu se abstinentem. Na zasedání Výboru pro územní rozvoj, kde se měl Ing. Štyler dopustit "opakovaných výhružek vůči zaměstnancům  úřadu", jsem na rozdíl od Jiřího Janečka byl. O opakovaných výhružkách nemůže být ani řeči. Tady je tehdejší společné tiskové prohlášení HPP11 a TOP 09: http://www.hpp11.cz/clanky/TZ%20-%20TOP09_HPP11%20VUR%2024.3.2011.pdf

Někdo zoufale zatáhl za záchranou brzdu. Proč? Jde o čachry s pozemky a podivné finanční toky v obecních zakázkách. Snažíme se je rozkrýt a nervozita v místní ODS narůstá.

Předseda místní ODS (Jiří Janeček) stojí spolu se starostou Mlejnským za celou řadou akcí, z kterých se musí slušnému člověku obracet útroby. Pokud se dovolávají slušného chování, mám s tím určité potíže. Zde je jeden z mých blogů, který dokumentuje jejich snahy o pošpinění občanských sdružení, Hnutí pro Prahu 11 a Ing. Štylera. Možná vám to bude připadat jako špatný vtip:    http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=177452&bk=66068

Dalším kouskem je "výhodný" prodej pozemků na Litochlebském náměstí. V článku se odkazuji na videozáznam ze zastupitelstva. Ten už nenajdete. Radnice ukončila přenosy ze zastupitelstva a smazala celý archiv. Z úsporných důvodů. Jestli tomu tedy věříte.  http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=177143&bk=18740

V následujícím blogu se můžete podívat, jak Mlejnský ve spolupráci s novinářkou Kateřinou Kašparovou odvracel pozornost v kauze sledování ABL. Je hlavním podezřelým. Kateřina Kašparová nyní s Mlejnským čile spolupracuje a jejich videorozhovory plní webové stránky Prahy 11. Zřejmě jde o náhradu zrušených  přenosů ze zastupitelstva. Nebo ne?: http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=176416&bk=90049

Na pondělním zastupitelstvu jsme se opět pokusili uplatnit poznatky z Kontrolního výboru, kde zkoumáme činnost ABL na Praze 11.  V souvislosti s takzvaným "sledováním politiků" jsme postupně prošli řadu zakázek mezi ABL a Prahou 11 a zjišťujeme, že se dostáváme na stopu náramných věcí. V některých případech šlo doslova o "zakázky snů".  Tak by to asi vyhodnotil vítěz výběrového řízení, totiž ABL, případně jeho souputníci. Podle mě jde o obecní miliony vyhozené z okna, přihrávku kamarádovi (Vítu Bártovi) a zmanipulovaná výběrová řízení.

Pozoruhodné je, že nikdo nejeví o naše poznatky zájem. Koaličním zastupitelům (ODS, ČSSD, Pražané za svá Práva+ tichá podpora části KSČM) je jedno, že se utratily miliony za práci, která by se dala udělat za zlomek ceny. Kašlou na komické faktury, které by nikdo soudný neproplatil. Vůbec je nezajímá zvláštní průběh výběrových řízení.  Včera jsme se pokusili do zastupitelstva zařadit čtyři body s našimi poznatky o zakázkách ABL na Praze 11. Koaliční zastupitele jejich projednání nepřipustili. Jsou toho mínění, že se toho pod koberec vejde ještě dost. A zametají.

V rámci zametání se pustili do člena Kontrolního výboru Ing. Štylera. Fakta: odvolaný Ing. Štyler se na práci výboru výrazně podílel.  Návrh na odvolání Štylera padl poté, kdy on sám navrhl odvolání předsedy Kontrolního výboru, JUDr. Františka Hoffmana (KSČM), který se do funkce dostal především zásluhou místní ODS a brzdí činnost Kontrolního výboru. Hoffman působil v minulosti na pražském magistrátu. Ve stejné funkci. Žádná kauza nebyla nikdy uspokojivě vyřešena (například OPENCARD).

Z patnácti členů Kontrolního výboru skutečně intenzivně pracovalo pět lidí. Jde o tři zástupce Hnutí pro Prahu 11 (patřím mezi ně) a dva zástupce TOP 09.

Autor: Petr Lukeš | úterý 31.5.2011 13:40 | karma článku: 23,17 | přečteno: 2389x
  • Další články autora

Petr Lukeš

Domorodci a developer.

9.7.2014 v 13:23 | Karma: 23,45