Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LNKa

15. 4. 2010 9:36
Ano,

popsal jste velmi přesně to, co si myslím, ale asi bych to nedokázala tak pěkně vyjádřit.  - Všichni bychom měli brát cokoli, co děláme, jako službu ostatním, světu, společnosti.  Jakmile na to zapomeneme, je to špatné nejen ro celou atmosféru ve společnosti, ale především pro nás. U proletářů roste nespokojenost , pocit nespravedlnosti a chamtivost, u "vizionářů", politiků a pod. roste sebestřednost, arogance a chamtivost.  Nic ze zmíněných vlastností nevede k prožívání života ve štěstí a pohodě.

0 0
možnosti

jarinka

13. 4. 2010 9:46
Perfektní.

Navíc píšete, že toto rozdělení není přesně ohraničené, s čímž se dá jedině souhlasit.

Takový proletář sice naplňuje v zaměstnání vizi jiného člověka, ale jen v zaměstnání. Ve svém volném čase spřádá ty svoje vize, které časem také třeba naplní, a vůbec to nemusí souviset s vyděláváním dalších peněz.

0 0
možnosti

PeTaX

12. 4. 2010 19:00
Bravo, pane

dosti přesně jste popsal podstatu - a zdroj problémů - v ČR, a nejen zde...

0 0
možnosti

petrph

12. 4. 2010 13:18
dávám karmu

I když nesouhlasím s názvoslovím. Opravdu není nutné používat termín vizionář, zůstal bych u standardního podnikatel. Opravdu není nic vizionářského na tom péct housky, točit pivo,  vozit lidi s taxíkem,půjčovat peníze,nebo třeba i stavět standardní domy. Pokud tedy onu vizi nepřisoudíme vlastnímu podnikatelskému projektu. Což je asi málo. A nebo spíš naopak, ti opravdoví vizionáři na svých vizích často prodělávají. 

A pak už máte pravdu, podnikatelé potřebují dělníky, dělníci potřebují proletáře. Čím méně do toho bude stát a vláda vrtat, tím lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1221x
Nejsem pro nic ani proti ničemu. Věřím, že všechny principy a věci jsou stejně důležité a legitimní. Jsem duchovní hledač a amatérský metafyzik. Zajímám se také o indiány plání, zejména o předrezervační dobu.