Vít Bárta z Věci veřejných radí šéfovi Úsvitu Lidinskému i Konvičkovi

Měli možná šanci dostat se do parlamentu, ale kvůli osobním ambicím se nakonec nejlepší přátelé Úsvit a Blok proti islámu pohádali a rozvedli ve zlém. Jedním z těch kdo pomáhali tomuto manželství je i Vít Bárta.

Je to už asi trvalý osud Víta Bárty, že tam kde se objeví se rozpadají přátelství, organizace a zanikají potencionálně úspěšné projekty. Bárta se přáteli a radí Martinovi Konvičkovi a taktéž pomáhá šéfovi Úsvitu Lidinskému. Jeden anonymní zdroj mi zaslal video na kterém Lidinský dostává od Bárty rady, jak mluvit přesvědčivě před lidmi a do kamery:

 Ukázka videa k stažení zde.

Novinky.cz psaly o Bártovi v souvislosti s odchodem členů BPI v Kroměříži zde: Vít Bárta rozkládá Úsvit s Blokem proti islámu. Osobně by mne zajímalo jak to doopravdy bylo s jeho rolí v celém to složitém manželství mezi Úsvitem, Blokem proti islámu a ještě dříve mezi Úsvitem a Okamurou?

Člověk z toho všeho měl dojem, že šlo, a možná stále ještě jde, pouze o to využít tématu boje proti islámu a imigrantům k získání zastoupení v parlamentu pro určitou vlivnou skupinu či člověka? A jakou roli v tom hraje Bárta?

Ještě zajímavější je, že smlouva mezi Konvičkou a Úsvitem, kterou Konvička tak propagoval a obhajoval, teď Konvička sám odmítá a tvrdí, že Úsvitu nezaplatí ani korunu. Přitom Petr Hampl na počátku rozvodu BPI a Úsvitu lidem tvrdil, že se k rozvodu rozhodl na základě informací od Bárty. Člověk tak má dojem, že jisté manýry spojené s politikou Bárty se již staly manýry i Konvičky a Hampla.

Kdo vlast je teď Bártuv člověk? Konvička? Nebo Lidinský? Mnoho otázek a velice málo informací a již vůbec žádna odpověď. O co vlastně panu Bártovi a jeho podpoře šéfovi Úsvitu Lidinskému jde?

Vždyť pan poslanec Černoch se na Konvičku rozčiloval, jak je špatné, že se kamarádi s Bártou a přitom se s Bártou kamarádi i šéf Úsvitu Lidinský? Opět jen otázky a žádné odpovědi ….

Poslanec Černoch řekl mediím:

Bártův politický návrat a tahání za pomyslné nitky ale vadí některým členům samotného protiislámského uskupení. A spojení popírá a odmítá také koaliční partner, hnutí Úsvit – Národní koalice. „Bárta žádnou roli v Úsvitu nehraje. Úsvit má předsednictvo a grémium, takže ho nikdo ovlivňovat nemůže,“ zopakoval poněkolikáté předseda poslanců hnutí Marek Černoch. Ve čtvrtek přidal i tiskové prohlášení s názvem „Úsvit s BPI jen bez Bárty!“. „Veškeré spekulace o spolupráci JUDr. Bárty, který není mediálně očištěn od různých nařčení a spekulací, s naší stranou mají jediný cíl. Poškodit nás a znevěrohodnit,“ napsal Černoch.

 

Zdroj.

A najednou zde je video jak pan Bárta rádi šéfovi Lidinskému, asi je pan Černoch špatně informován nebo lže?

Český antiislám je tak již delší dobu prezentován skupinou lidí, kteří u normálního prostého člověka asi moc důvěry nevzbuzují ...

Je smutné, že Konvička nedokázal uhlídat své ego a totálně roztrhal české protiislamizační hnutí, je také smutné, že si pan Lidinský hraje na pana čestného a vede Úsvit v kampani proti kmotrům a současné vládě a přitom je jeho rádcem tak kontroverzní kmotr, jako je Vít Bárta.

Kdo pak jim má věřit, že jim jde o ochranu naši společnosti??

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 30.5.2016 21:05 | karma článku: 22,76 | přečteno: 1026x