Saudská Arábie vraždí muslimy v Bahrajnu a pomáhá teroru

Saudská Arábie vraždí muslimy v Bahrajnu a pomáhá bahrajnskému diktátorovi ničit šíitské mešity, ale český ministr kultury Besser, a někteří představitelé českých Islámských nadací, oslavuji a podporují prezentováni saúdskoarabské tyranie v České republice na knižním veletrhu v Praze.

 

 


Český ministr kultury podporuje režim vraždící muslimy

 

Knižní veletrh v neděli skončil, ale skutečnost, že český ministr kultury Besser podporuje (jak jsem byl informován v dopise od ministerstva kultury) prezentaci saúdskoarabské tyranie, jako představitele arabské kultury v rámci podpory dobrých vztahů mezi civilizacemi, je pro mě víc než znechuťující.

Saudská Arábie je totalitním státem, v kterém neexistuje politická a náboženská svoboda. Pokud je zjištěno, že máte doma závadnou literaturu (Bible, knihy sufi, liberálních a šia muslimů) jste vystaven teroru náboženské policie. Přesto tento totalitní režim se těší podpoře českého ministerstva kultury.

Napsal jsem představitelům TOP09 a zatím mi odpověděl pouze pan poslanec a ministr Jaromír Drábek s tím, že požádá o vyjádřeni svého kolegu Bessera a poté mi odpoví. Tak uvidím. Abych byl spravedlivý, prosazováni zájmu saúdskoarabské tyranie v České republice již neprováděni pouze český ministr kultury Besser (TOP09), ale i pražský primátor Svoboda (ODS), starosta Teplic Kubera (ODS), středočeský hejtman David Ráth (ČSSD), který podporuje obchod se zdravotnickým materiálem a ne webu ministerstva zdravotnictví ČR jsou nádherné fotky, jak se David Rath cely šťastný objímá s předními představiteli saúdskoarabské tyranie.

Přitom ODS, TOP09 i ČSSD se zaštiťují lidskými právy a bojem za demokracii, jak je vidět v případě saúdskoarabské tyranie není tomu vždy tak a jsou i tyranie, které jim nevadí.

Obdobně mi přijde podivné mlčení evropských (i českých) medii o tom co se děje v Bahrajnu, neboť bahrajnská diktatura se postarala o zmizení již mnoha novinářů bojujících za svobodu.

Jak píše Robert Fisk v článku z českého překladu na Britských listech.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 16.5.2011 0:57 | karma článku: 12,61 | přečteno: 2425x