Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

3. 3. 2011 12:31
islám potlačuje práva a svobody občanů

Navrhoval bych navrhova islám zahrnout do zákona o hnutích potlačujících práva a svobody občanů. Vztah islámu k nevěřícím, homosexuálům, odpadlíkům od víry, k právům žen na sebeurčení, svobodné rozhodování, pohyb, vzdělání atd  j  jasným důkazem, že islám je jen další forma

totalitní ideologie. Islám vytváří percepci světa v rovině my-oni a

následně proti těm, co jsou  "oni" vyhlašuje nepřátelství a boj.

Komunismus i nacismus to dělal stejně, jen  bojovol vůči jiným skupinám

lidí.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

1. 3. 2011 10:58
Vážený autore, jako jeden z islamofobů ....

... vám říkám, že ve svých vývodech NEMÁTE pravdu. Ten neuvěřitelně zajímavý rozhovor jsem taktéž četl, stejně jako další popisy situace ranného kalifátu. A váš vývod, jak mnohostranný je islám a jak velká je to vlastně úchylka, ten dnešní fatalistický do sebe zahleděný a totálně uzavřený a s jinými myšlenkovými proudy nekompatibilní fanatismus, není pravdivý. Proč ne? Protože přesně TENTO současný "intelektuální" stav islámu je naprosto ve SHODĚ s Koránem a sunnou - korán je jasně prohlášen za boží zjevení, úplné, konečné a DOKONALÉ. Korán je prostě absolutno. To naopak 9. až 12. století a mutazilitská škola po střetnutí s helénistickou civilizací byly "úchylkami", které nakonec islám setřásl a zadusil - proč se to povedlo? Na mongolské nájezdy to nikdo prosím nesvádějte, ta změna přišla skoro století před nimi. Teoreticky cokoli rozšiřuje poznání by mělo mít náskok nad ignoranty, kteří se nerozvíjejí - ale tady to bylo naopak. To proto, že ono zapojení rozumu do poznávání světa a

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

1. 3. 2011 11:15
Re: Vážený autore, jako jeden z islamofobů ....

do teologie nikdy nebylo islámu inherentně VLASTNÍ, ale bylo helénistickým importem, který nějakou dobu kvetl, ale nijak samotný islám a jeho podstatu nezměnil.

Ostatně je tu jeden zajímavý empirický důkaz: už v sedmém století se islám rozštěpil na proud šítů a sunnitů, to ještě předtím, než vůbec začaly výboje na území byzantské říše a tedy předtím, než vůbec začalo to období "muslimské vzdělanosti". A přesto dnes jsou na tom intelektuálně a teologicky obě větve naprosto stejně. Z čistě pravděpodobnostního hlediska je pravděpodobnější, že obě větve vycházejí ze stejného základu, než že by u obou nastal nezávisle na sobě stejný vývoj k ignorantskému fanatismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).