Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Tak teď jsou na tahu naši zákonodárci. Máme jedinečnou příležitost neopakovat chyby jiných,nýbrž se z nich poučit. Navíc máme historickou zkušenost s pátou kolonou. Před rokem 1938 jí byli sudetští Němci, dokud jich bylo málo, chtěli diskutovat. Jakmile se jejich počet zvětšil, začali si diktovat. Dnes je stejným nebezpečím pro naši civilizaci islám a všichni, kdož mu z jakýchkoliv pohnutek poklonkují.

0 0
možnosti
MK

Doporučuji čtenářům ten další, následný článek p. Lhoťana; bude pro mnohé srozumitelnější.

0 0
možnosti
JA

Zní to logicky, ale stejná věc se řešila v 90.letech. I tehdy se našlo dost lidí, kteří nechtěli rozpustit KSČ a měli dokonce stejné argumenty jaké máte teď vy. A já si pořád myslím, že kdyby se tehdy KSČ rozpustila, tak by se dnes nemuselo řešit např. to, že je třetina sněmovny bez koaličního potenciálu a tak už dvacet let vznikají 101 vlády s přeběhlíky. Že je naše zahraniční politika nepřehledná (když na ofic. návštěvě Izraele se část poslanců vydá do sídla Hizballáhu) ...

2 0
možnosti
MK

Když si nalejeme čistého vína, musíme si přiznat, že největším problémem je Korán a jeho výklad. Všichni, dokonce i IS, se řídí jednou knihou; všechny ty hrůzy, které tam provádějí, jsou obecně v uznávaných textech popsané. Tedy když se řekne umírněný muslim, tak je to ten, který, v dobrém snažení neporušovat zákony, víru poněkud fláká. A nebezpečí je, že někdo přijde a důrazně je na to upozorní. Zůstanou po té ještě umírnění?

Řešením by byl důkladný odborný rozbor a označení toho, co je dobové a tím pádem nemá nadčasovou platnost. Jenže na to různí představení muslimů nechtějí přistoupit a jakoukoli polemiku považují za rouhání.

Proto, vycházeje z našich podmínek, zatím (a na dlouho) žádné nové muslimy přes hranice k nám a ti, kteří zde již jsou, bedlivě ohlídat.

7 0
možnosti
Foto

Já myslím, Lukáši, že tvoje výpovědi o islámu budou autentické - já s několika muslimy diskutoval - ale ty jsi tam byl.

Přeju ti Pokoj Boží, který převyšuje veškeré lidské pomyšlení.

3 0
možnosti
JK

J69i85r14k36a 22K56o20c21h

20. 1. 2015 19:09

byvaly konvertita k islamu, pak byvaly zidovsky redaktor .... vas vira asi moc zkousek neustoji. a navic ... redaktor ... s nutkanim psat sahodlouhe blogy ... a tech chyb v textu ....8-o

1 5
možnosti
LL

Žid jsem nikdy nebyl, Shekel se semnou rozešel, protože tam se nesmí kritizovat islám ...

1 0
možnosti
AF

Právě teď, se na ČT 24 opět předvádí , ústy Světlany Vitovské.

Ona snad žije někde v ústraní, kde je od dění ve světě izolovaná !

Podivné .......

0 0
možnosti
Foto

Dal jsem vám karmu, vidím, že jsem vás musel  svého času dost musel zaskočit, když jsem připodobnil situaci uvnitř muslímské obce k frakční bojům uvnitř bolševické strany s tím, že šlo o taktiku, jak zmást carskou policii, aby ani náhodou nemohla považovat bolševiky za nebezpečí pro stát.

Váš přechod na druhý břeh se mi moc nelíbil, takže jsem se Vaším blogům začal vyhýbat.

To, co popisuje ve svém dnešním blogu, to bych asi takto nikdy nedokázal udělat, ale to už je věc konkrétní taktiky, strategie i naturelu.  

Souhlas s myšlenkou, že islám nemá smysl zakazovat. Že to bylo něco tak produktivního jak zakazovat bolševiky.

4 1
možnosti
LL

Dalo by jim to svatozář mučedníku a přitahlo lidi co jsou nespokojení se situaci zde. Místo toho byměli vést veřejné debaty a vzdělávat lidi o tom co islám je

0 0
možnosti
Foto

Zajímavej paradox: Někteří Češi chtějí zakázat islám. Důvodem jsou teroristické útoky islámských fanatiků, ze kterých mají navrhovatelé zákazu strach. Při svém požadavku argumentují evropskými hodnotami a lidskými právy, např. svobodou vyznání, kterou islámští fanatici popírají. Takže jakmile Česko - po vyslyšení proseb pánů Lhoťana, Konvičky a dalších - v důsledku strachu z islámu zakáže islám, dojde k následujícímu: 

1) Česká republika se tímto dopustí omezení lidských práv, zejména svobody vyznání, čímž popře jednu ze základních evropských hodnot, a

2) výrarazně stoupne riziko teroristických činů v Česku i únosů Čechů v zahraničí, protože jako první evropský stát zakazující islám budeme pro všechny islámské fanatiky na světě okamžitě "primary target".

Pámbu nas rač chránit tam, kde je (mdlý) rozum zatemněn strachem a hysterií. :-/

2 13
možnosti
LL

Pozor, já jsem proti tomu zákazu pane Buriánek!

1 0
možnosti
RJ

R24a89d95e35k 25J57a33r75o65š

20. 1. 2015 18:23

Mě by takový dopis nepřesvědčil. Je tam příliš mnoho sebestřednosti, názorových kotrmelců, zjevného i utajovaného pokrytectví. Ovšem nejsem český poslanec...:-)

4 7
možnosti
JN

J37i97ř83í 93N78o75s48e73k

20. 1. 2015 18:27

Pane Jaroši, pro pana Lhoťana jde o velmi emocionální věc, od jeho odchodu od islámu ještě neuběhlo dost doby, aby získal nadhled, takže sebestřednost chápu. Na druhou stranu je třeba ocenit jeho úsilí a všechno, co mu osobně podřizuje. Především ale souhlasím s názorem, že zákazem islámu si jen vyrobíme novodobé mučedníky - se vším negativním, co k tomu patří a co s tím souvisí.

6 1
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).