Nové hnutí proti multikulturalismu a islámu se šíří Evropou

Mimo pozornost velkých medii se Evropou šíří nové hnutí odporu proti politice multikulturalismu, masového přistěhovalectví a islamizace. Myšlenky tohoto hnutí se již usídlují i v Čechách a na Moravě. Naposledy o sobě dalo vědět připomínkou na Jana Palacha na Václavském náměstí.

V neděli večer jsem pracoval na textu k problematice aktivismu mladých lidí v odporu proti multikulturalismu a islamizaci a náhodou se mi dostalo do rukou toto video a první informace o tomto hnutí u nás a přišlo mi to natolik zajímavé, že jsem se rozhodl s Vámi o ně podělit.

Video z jejich skromného shromáždění lze shlédnou na webu Youtube.com:

Hnutí se celoevropský označuje za Generaci Identity a jeho počátky se odvíjejí od aktivismu mladých odpůrců islámu ve Francii. K vzpomínce na Jana Palacha, a další jenž položili život za probuzení Evropské společnosti, představitelé Generace Identity řekli:
„Oběti Jana Palacha, Dominiqua Venera či Jakuba Křížka, Moniky Bakešové a mnoha dalších nebyly zbytečné. Zavazují nás, abychom nemlčeli, když máme křičet. Abychom se stavěli proti totalitě a rozkladu společnosti.“

Jak vyplýva z prohlášení Generace Identity, jde hlavně o hnutí namířené proti globlaizaci. Ve svém prohlášení k případu Jana Palacha hnutí uvedlo:
„Je tomu 45 let, co se na Václavském náměstí upálil student Jan Palach. Dnes, stejně jako před 45 lety se najdou lidé, kteří zlehčují jeho oběť. Slýcháme, že byl marxistou, podprůměrným žákem, psychicky labilním člověkem. Nemá pro nás smysl odhalovat všechny aspekty jeho života, bezvýznamně se o ně přetahovat a hodnotit je. Smysl má uvědomit si, že Jan Palach se stal součástí české identity. Vystoupil z masy. Postavil se okupaci naší země. Obětoval se pro zachování naší identity. Byl to zoufalý výkřik do tváře mlčící většiny. Apel na svědomí národa. A podařilo se. Jan Palach probudil národ z letargie. Stejně jako v období normalizace, žijeme v době, kdy jsou lidé za názory ve vězení, ostrakizováni, systém používá represivní donucovací prostředky proti vlastním lidem. Současný režim má ke skutečné demokracii v jejím původním evropském pojetí strašně daleko.“ Zdroj: http://generace-identity.cz/

A kdo jsou Generace Identity? A co chtějí? Na to odpovídají jejich členky v tomto videu:

O ideologii tohoto hnutí více v tomto videu:

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Lhoťan | pondělí 27.1.2014 8:13 | karma článku: 27,71 | přečteno: 3854x