Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zatemnitell

1. 7. 2011 12:07
Nevim jak v Brne ale Praze ty stare kostely slusi a delaji

Prahu tim cim je ! Mesita by se ve stare Praze asi vyjimala jako "pest na oko" a proto " Vzhuru do vezi "!:-)

0 0
možnosti
JM

janacz

1. 7. 2011 11:40
Mešita se mi nelíbí

ač jsem ateista. Popravdě nelíbí se mi ani kostely, ale ty už tady stojí. Modlit se mohou věřící i bez těchto budov. Když už něco stavějí tak je to EXHIBICIONISMUS. !!

0 0
možnosti
N

nenovak

30. 6. 2011 10:32
Fanatici

Pane Lhoťane, vy nemáte ve svých 31 letech vlastní rozum? Neustále se snažíte zkoumat názor Mohameda na danou životní situaci. Když zjistíte, že Mohamed přikazuje například zavraždit své vlastní děti, tak Vy půjdete a tyto své děti zavraždíte? Dospějte a buďte sám sebou, ani to Vám totiž nebude bránit v tom, abyste věřil, že existuje něco, co nás přesahuje. Mimochodem, dle mého názoru v něco nad námi, co nás přesahuje, věří drtivá většina lidí, jenže Ti na rozdíl od Vás a Vám podobným nejsou exhibicionisté a nedávají neustále na odiv svou zbožnost, tedy nepovyšují se nad jiné. Už jenom ta skutečnost, že se zabýváte pouze tímto jedním tématem, svědčí o tom, že asi nemáte jinou smysluplnou životní náplň, jíž byste zaplnil svůj prázdný život, který by patrně bez propadnutí náboženskému zapálení byl úplně prázdný. A na závěr žádost. Pokud jste Čech a máte rád tuto zemi, nepropagujte vůči této zemi nepřátelské náboženství.

0 0
možnosti
H

hromobiti03

27. 6. 2011 22:12
Jak by bylo na světě krásně,

kdyby jeden druhému necpal svojí víru a svůj pohled na svět. V tom je demokracie, přes všechny její slabiny, sympatická. Problém je, že v rámci svobody si v podstatě každý může hlásat, co ho napadne... a tak je to opět živná půda pro ty, kteří hlásají tu svojí jedinou pravdu a prosazují jí třeba i krví. Jak ironické. Dokud se nezvýší průměrné IQ lidstva nad 110 bodů, tak tu bude bordel neustále, to je holt realita.

0 0
možnosti
JM

janacz

1. 7. 2011 11:42
Re: Jak by bylo na světě krásně,

Víru si může pěstovat každý sám doma. Jak se mají ateisté na to dívat? 8-o

0 0
možnosti
PGS

pgjed

27. 6. 2011 9:51
Islám jde za hmotnou světovládou

V cílech islámu není nic skutečně duchovního. Mohamed, jako potulný pouštní lupič poznal, že síla židovské i křesťanské populace v Mekkce i Medíně spočívá ve víře v Boha. Když se důkladně seznámil s učením židovství i křesťanství, vytvořil kompilát, který kočovným pouštním semitům přinesl řád, orhanizaci, systém, ale není to Boží řád.

Muslimové proto po staletí velmi dovedně postupují v získávání pozic a vlivu. Dokud jsou v minoritě, jsou jakoby velmi vstřícní a tolerantní ke všemu vnějšímu, aby se mohli nerušeně rozvíjet. Až zesílí a získají vliv, potlačí nejprve to co není vůči islámu dostatečně loajální. Zneužívá k tomu často protestantů a pravoslavných vůči katolíkům. Ve druhém kole pak likviduje i loajální neislámské směry. Je to vidět z celé historie islámu v zemích blízkého východu a jihovýchodní Asie. V tom je velké nebezpečí islámu.

1 0
možnosti
KS

Tuubeen

27. 6. 2011 9:43
To mě nenapdlo...

Tak to možná i můj tchán, když pojmenoval svého nejstaršího syna Ježíš, tím vlastně chtěl urazit tchyni, která je katolička. Muslim si nemá Ježíše coby proroka co oblibovat, jelikož by to mohlo urazit křesťany. A taky by měl pro jistotu vynechat Davida a možná i Abrahama... Tak nějak?

1 0
možnosti
A

aisha

29. 6. 2011 7:12
Re: To mě nenapdlo...

tak to asi budu přemýšlet o přejmenování syna... přece jen bych nerada někoho urážela. Možná by stálo za to, zvážit i jméno Lukáš (pokud teda jeho majitel není křestanského vyznání)

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

27. 6. 2011 8:36
Aha, náboženská tolerance v praxi

takhle pěkně dát křesťanům najevo, že Boží syn je pro muslimy jen řadovým prorokem.

Zajímalo by mě, kam až jsou vaši souvěrci schopni zajítRv

1 0
možnosti
KS

Tuubeen

27. 6. 2011 8:56
Re: Aha, náboženská tolerance v praxi

Jojo, je zapotřebí, aby křesťané vyšli do ulic, zapálili pár ohňů a ztloukli pár politiků, protože Ježíš přece nebyl člověk, co si to ti mohamedáni dovolujou... To mi přípomíná Dakar 2010. ;-D

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

27. 6. 2011 7:34
vy

mate teda problemy, troska tolerance...kdyz  byl jednim z proroku, tak proc by se tak mesita nemohla jmenovat? Nebo krestan toleruje ostatni jen....kam dosahne jeho vira? To je smutny. Jsem ateista a mam pochopeni pro verici vic nez kdejaky radoby ctihodny krestan, ktery dodrzuje desatero.

1 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

26. 6. 2011 22:45
V zadnem pripade NELZE pripustit

existenci mesit u nas !

NIKDY ! !! ;-€

Ti islamsti gejove a pedofilove jiz dnes posilaji do boje osmilete holcicky, co budou delat, az jim tady dovolime pusobit? ;-€

2 0
možnosti
ST

b1s1t

26. 6. 2011 22:31
?

Není snad jedno, skrze kterého Proroka či Avátara se člověk k bohu modlí?

Proč katolíkovi vadí mešita (tedy chrám pomocný ke spojení člověka s bohem) více, než chrámy konzumu či lichvářství?

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory.2

26. 6. 2011 22:46
Re: ?

co je tohle za otazku?

protoze mesity provozuji teroriste a obchodaky neteroriste? to by jako odpoved stacilo?

2 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2687x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).