Nepropaguješ-li pozitivně islám zemřeš aneb limity svobody?

Američtí diplomaté a možná již desítky jiných lidí umírají jen proto, že židovský aktivista se rozhodl natočit film o zakladateli islámu Mohamedovi. A to věrně podle samotných islámských textů. Samozřejmě, že z pohledu člověka vychovaného v osvícenecké evropské kultuře či křesťanství není takovýto obraz Mohameda moc sympatický.

Obdobně, ale není sympatický ani některým muslimům, kteří jsou zvyklí na pozitivní zobrazováni islámu na západě a zakrýváni jeho negativních stránek a části.

Amatérský film za pár milionu dolarů Innocence of Muslims (Nevinnost muslimů) má údajně zesměšňovat islámského proroka Mohameda a má ho vykreslovat jako člověka, která nedodržoval dohody, zneužíval nezletilé dívenky apod. Záměrně píši má, neboť tento film většina lidi ani neviděla a to už vůbec ne většina muslimové demonstrujících v Egyptě nebo zabíjející americké diplomaty v Libyi.

Zatím jsem ovšem také neslyšel nic o tom, že by bylo ve filmu něco jiného než to co se dá dohledat v arabštině v posvátných islámských textech. O tom, že měl mít Mohamed sex s devítiletou dívenkou, kterou si sám vybral a toužil po ní hovoří několik sbírek výroku Mohameda a jeho součastníku (například Buchari) a podobně Mohamed porušil například dohodu o míru s jedním židovským kmenem, který se mu nechtěl podřídit a Mohamed se souhlasem Alláha židy zákeřně přepadl bez vyhlášení války (píší o tom například jeho životopisci Ibn Hišám a také Ibn Izhak).

A takto bych mohl pokračovat dále. Mnohem zásadnější než to, že karikaturovaný život Mohameda má oporu v islámu a jeho posvátných textech je neuvěřitelná reakce některých západních novinářů, politiků a veřejných osobností.

Jejich reakce mi připomíná reakci propagátoru appeasementu na chováni Nacistů. Najednou je svoboda slova, a krikaturování islámu či Mohameda pomaličku těžkým zločinem a západ se za něj islámu musí omluvit a bránit svobodě slova o problému islámu a zesměšňování islámu.

Jak píše Idnes.cz tak například korespondentka televize BBC v Libyi Rana Jawadová, redaktor televize Sky News Sam Kiley a další se pustili do autora filmu s tím, že neměl vlastně žádné právo film natočit, neboť tím urazil islám. Ano, BBC a západní media celkově opakovaně umožňují zesměšňovat křesťanství, vlastenectví, papeže, obyčejné lidi a tak dále, ale odmítají stejným metrem přistupovat k islámu.

Jsem zvědav jestli naše evropská media a politici zahájí proti muslimům v Egyptě a Libyi stejně silnou kampaň jako proti pravoslavným a ruské vládě v kauze Pussy riot? Asi ne ono křesťané a Rusové jsou přece ti zlí, kdežto islamisté ti dobří.

Jenže na lidi zabíjející americké diplomaty a útočící na americké cíle se vlastně nemůžeme ani zlobit, neboť samotné islámské texty popisují jak Mohamed vysílal atentátníky a vrahy, aby zabíjeli jeho protivníky a kritiky. Například nechal takto zavraždit kojící ženu mezi jejími dětmi a nebo nechal lhát muslimy jednomu takovému odpůrci a díky tomuto lhaní se jim podařilo k němu dostat přes ochranku a zabít ho.

Ano, propagátoři islámu říkají, že muslim nesmi lhát, zabíjet ženy apod. jenže samotné islámské texty dokazuji, že právě toto dělal Mohamed a pokud o tom natočíte film budete to zažívat na vlastní kůži i vy. A přesně takový je vzkaz vrahu Američanů z Libye a útočníku z Egypta:
„Islám je mírumilovný a jestli to zpochybníš, tak tě zabijeme.“

Ukázka z filmu zde:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Lhoťan | čtvrtek 13.9.2012 9:53 | karma článku: 31,60 | přečteno: 1864x