Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

9. 8. 2011 6:45
Cizoložství?

Píšete, že "podle výkladu práva šaría se milenci, kteří předtím(!) byli ženatí, provinili cizoložstvím..." . Myslím, že to nedává smysl. Pokud žena byla vdaná a rozvedla se, po uplynutí čekací doby, jak víte, je právně opět volná. Nemůže být tedy považována za cizoložnou. (Stejně tak muž, samozřejmě.)

Pokud jde o smíšená manželství v USA, mám informace (nevím, jestli správné), že tam se jedná především o podporu stávajících rodin, kde žena konvertovala a muž je jiné víry, ne o uzavírání manželství nových - i když i taková jsou považována za platná, podle názoru, že Korán ani tradice jejich platnost nezpochybňují. Oproti tomu i v USA naleznete imámy, tvrdící, že ani muslimský muž by se neměl ženit s nemuslimkou!

Tvrzení, že  " je takový to vztah většinou důvodem pro tzv. „vraždy ze cti“" zní, jako by většina muslimek provdaných za nemuslima byla zavražděna. To ovšem také není pravda, existují tisíce případů takových manželek, dokonale živých a neohrožovaných.

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

7. 8. 2011 20:46
A proč jste

tedy muslim, když vidíte, že je to svinstvo?

2 0
možnosti
KV

_-1-_

7. 8. 2011 21:55
Re: A proč jste

Dobrá otázka!

0 0
možnosti
X

xychteen

7. 8. 2011 20:32
"Otče bratře Cyrile Metoději...

...co chceš vlastně říct?"

2 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).